ERC denuncia que alguns veïns de la Vall de Camprodon no tenen cobertura de mòbil ni pel 112

Les zones més afectades són el municipi de Beget, el nucli de Rocabruna i la urbanització de Font-rubí

El fet que zones de la vall de Camprodon siguin un punt negre quant a cobertura de telefonia mòbil i que algunes de les cases aïllades de la zona no disposin de telèfon fix, comporta que hi hagi veïns que no puguin recórrer al telèfon d'emergències 112. Segons ha explicat el secretari de Petits Municipis d'ERC a Girona, Jordi Batchelli, els veïns de Beget, Rocabruna i Font-rubí tenen un trajecte "llarg" per poder arribar a l'hospital de Campdevànol , de la mateixa manera que és més llarg el trajecte que ha de fer el personal sanitari que atén a domicili, i els problemes d'accés i desplaçament es poden "agreujar" si es tracta de gent gran o en determinades èpoques de l'any com l'hivern.

La solució, segons ha explicat Batchelli, passaria per ubicar una torre de telecomunicacions al coll de Bucs, entre la Garrotxa i el Ripollès, per resoldre el problema que pateixen els veïns de Rocabruna, Beget i la urbanització de Font-rubí. Segons explica, ja fa temps que hi ha un pressupost, que està xifrat en 100.000 euros, però encara no s'ha tirat endavant. Des d'ERC, doncs, demanen que el Govern i el Parlament actuïn amb "la màxima celeritat" per poder instal·lar la torre.

D'altra banda, el grup parlamentari d'ERC reclama la reobertura del CAP de Camprodon les 24 hores del dia. El grup ja va presentar fa unes setmanes una proposta de resolució per tal que el Parlament instés el Govern a fer marxa enrere. Les peticions no s'han escoltat i el grup es planteja fer una segona acció parlamentària complementària per insistir en la seva demanda.