L'Ajuntament de Salt recupera l'espai del Camp de l'Illa al Parc de les Deveses

S’ha eliminat un antic circuit de motocros i s’ha senyalitzat un únic camí

El Camp de l’Illa és el prat sec més extens del Parc de les Deveses i havia estat una de les illes del riu Ter abans de l’entrada en funcionament del sistema Sau-Susqueda-El Pasteral. Posteriorment aquest espai es va utilitzar com a circuit de motocros. Un cop prohibida la circulació motoritzada per l’interior de Les Deveses, aquest circuit va quedar obsolet i la densa xarxa de camins que el rodejaven impedia la recuperació dels hàbitats naturals de la zona.

L’Ajuntament de Salt ha iniciat aquest projecte per millorar el Camp de l’Illa. Els primers treballs s’han centrat en l’eliminació de l’antic circuit de motocros, que ocupava més de 1.000 metres, i els camins que se’n derivaven per senyalitzar-ne un de sol que voreja el Camp de l’Illa a través del Camí Vora Ter. Amb aquest nou sender, es regularà l’accés a aquest espai per evitar-ne la sobrefreqüentació. La nova pista, de més de 900 metres de longitud i integrada paisatgísticament en l’entorn, se senyalitzarà per donar a conèixer la importància dels prats secs en el Parc de Les Deveses.

Amb aquesta actuació es pretén restaurar i millorar hàbitats oberts de boscos de ribera i de zones inundables per afavorir les espècies que hi viuen. També permetrà la connectivitat entre espais naturals i augmentar la qualitat dels hàbitats del corredor del Ter mig.

El regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Salt, Toni Gòmez, ha destacat que l’actuació 'suposarà una clara millora per al Camp de l’Illa perquè en facilitarem la recuperació natural, reduint l’impacte humà en aquest espai'. Gòmez ha afegit que, amb la definició d’un nou camí, 'dirigirem els visitants cap a aquelles zones menys vulnerables, capaces d’absorbir una major presència humana, i, en canvi, limitarem l’accés a les àrees més delicades'. El projecte de Restauració del Camp de l’Illa té un cost de més de 17.000 euros que s’han finançat amb el suport de la Diputació de Girona i de l’obra social de ‘La Caixa’.