Els imputats per agredir l'alcalde de Girona es neguen a declarar davant del jutge

Els encausats sostenen que es trobaven enmig d'una "concentració legítima i necessària" i que no han de donar cap explicació

Aquest dimecres estaven citats a declarar davant el jutge quatre dels sis imputats per agredir l'alcalde de Girona i causar desordres públics durant una manifestació contra la retallades en Sanitat el juliol passat. Els altres dos, compareixeran la setmana vinent. Els sis s'han posat d'acord per guardar silenci i no donar cap explicació de per què es concentraven aquell dia aprofitant la visita a Girona del conseller Boi Ruiz.

L'advocat, Benet Salellas, ha explicat que aquesta "posició judicial" la prendran tots els imputats perquè no han de donar explicacions per participar en una protesta "legítima, legal i necessària en un moment de retallades a tort i a dret". Així, els imputats no han explicat si van ser a la concentració, si van participar en l'agressió a l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, o si van veure qui ho va fer. "Entenem que del que s'ha de parlar no és de l'agressió a Carles Puigdemont, sinó de les retallades", ha explicat l'advocat.

Carles Puigdemont va declarar dimarts davant el jutge i va assegurar que no va veure qui l'agredia. A més, l'alcalde ha manifestat en reiterades ocasions que no té cap interès en què la causa tiri endavant i acabi arribant a judici. Benet Salellas ha explicat que una vegada hagin comparegut els altres dos imputats i s'hagin acabat les diligències que s'estan fent, el jutge haurà de decidir si arxivar el cas o continuar amb les indagacions.

"Nosaltres demanarem l'arxiu", ha avançat Salellas. El lletrat ha indicat que si el jutge no arxiva el cas, també podria demanar la compareixença d'agents dels Mossos d'Esquadra o d'altres testimonis de la concentració si amb les declaracions que hi ha hagut fins ara no pot identificar els autors de l'agressió i considera que hi ha indicis de delicte. Una trentena de persones s'han concentrat a les portes dels Jutjats de Girona en suport als imputats i han cridat proclames com 'Encausats, absolució!'.

L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, va ser agredit en el transcurs d'una concentració de rebuig a les retallades en el sector de la sanitat que el passat juliol es va fer davant l'Espai Caixa, on el conseller del ram havia de pronunciar una conferència. Segons va relatar, Puigdemont va rebre empentes, li van llençar objectes que va poder esquivar i també va rebre una forta coça a la cama.

Malgrat que l'alcalde no va presentar cap denúncia, el jutjat ha obert una investigació d'ofici.