Detingut un home després de conduir begut 26 quilòmetres en sentit contrari a la C-31

El conductor va donar un positiu penal amb una taxa d’alcoholèmia de 0,96 mg/l d’aire expirat

Cap a les 11 de la nit els mossos van començar a rebre trucades que conductors que advertien que hi havia un vehicle que anava en sentit contrari per l’autovia C-35 (Vidreres-Llagostera) i que estava posant en greu perill la integritat dels usuaris d’aquesta via que circulaven en sentit Vidreres.

A l’alçada de Santa Cristina d’Aro, a la carretera C-65, una patrulla de Trànsit dels mossos va interceptar el vehicle i va fer senyals, acústics i lluminosos, al seu conductor per a què s’aturés, però l’home no els va fer cas. De fet, va esquivar el vehicle policial, amb el qual va estar a punt de col·lidir, i van continuar la marxa pel carril esquerre de la carretera C-31 en sentit contrari. En veure això, la patrulla policial es va incorporar a la C-31, en el sentit correcte per anar a Platja d’Aro, de manera que podia circular en paral·lel al vehicle infractor. Els agents van continuar fent senyals acústics i lluminosos al conductor i li van demanar per l’altaveu que s’aturés. El conductor va ignorar sempre les seves indicacions tot i trobar-se altres vehicles, quatre dels quals van haver de fer una maniobra evasiva brusca per tal de no topar frontalment amb el vehicle infractor.

Finalment, la patrulla dels mossos va poder aturar el conductor escàpol i amb les dotacions que van arribar de suport, els mossos van procedir a identificar el conductor i van detenir-lo. Un cop a la comissaria de Sant Feliu de Guíxols, els mossos van practicar a l’home la prova d’alcoholèmia i la taxa resultant va ser de 0,96 mg/l d’aire expirat, és a dir, tres vegades per sobre la taxa màxima permesa. Quant a la prova de detecció de drogues, el resultat va ser negatiu.

El detingut va passar ahir a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Sant Feliu de Guíxols.