El II Festival 'El Mini' aposta per espectacles de petit format amb actuacions d'artistes en solitari

El festival té com a objectiu portar cantants de primer nivell en àmbit català i promocionar els músics olotins

Amb el nom de 'festival de música de butxaca d'Olot', la capital garrotxina acollirà per segon any el festival de música 'El Mini' que vol aprofitar "el boom de la música en llengua catalana" dels últims deu anys a Catalunya. Enguany, el festival oferirà concerts en solitari d'artistes que habitualment actuen acompanyats del seu grup de músics convertint-se així, en un "festival únic" a tot el territori català. Els concerts es faran seguint un format "intimista" utilitzant espais culturals de la ciutat com la sala El Torín, l'Ateneu Central, l'Espai Núria o el cafè Sport, entre d'altres. A més, el seu principal protagonista serà la música en directe d'artistes de primer nivell.

Tot i el moment de crisi econòmica actual, els organitzadors del festival han destacat que es tracta d'una "oferta sostenible, sobretot a nivell logístic" perquè utilitza infraestructures ja existents i es portarà a terme seguint un format de "petits concerts". 'El Mini' va néixer l'abril de l'any passat, organitzat per l'associació La Química, amb l'objectiu d'ampliar l'oferta d'activitat musical de qualitat a Olot. Aquest 2012 espera poder aplegar públic tant de al comarca de la Garrotxa com de les comarques d'Osona, el Ripollès, el Pla de l'Estany, el Gironès i l'Alt Empordà. Al mateix temps, vol servir com una plataforma de promoció per als músics olotins.

El dijous dia 1 de març es celebrarà la festa de presentació de la segona edició del festival amb l'actuació de Tona Gafarot, cantautora llambillenca, i el guitarrista i arranjador, Xicu Rovira. El divendres dia 2 de març es realitzarà una sessió de concerts als patis dels Instituts de Batxillerat d'Olot amb les actuacions de Tom Hagan, Jessica Mellado, Roel o Lapsus. El mateix dia, a l'Orfeó Popular Olotí es realitzarà la presentació oficial del nou projecte musical, 'Les Mestressas de Casa', de Jordi Salvado, l'actuació de Xebi de Sàbats i el concert de Roger Mas.

'El Mini' tancarà les seves portes amb actuacions musicals en directe de petit format gratuïtes a diferents bars d'Olot i el concert de Tomeu Penya i Xevi Pigem amb la participació especial de Guillamino a la sala El Torín. Tant Penya com Pigem presentaran els seus nous espectacles en dos concerts "íntims" que també comptaran amb la veu de Simó, cantant del grup Geminis. L'entrada a l'espectacle costarà deu euros i finalitzarà amb l'actuació del grup Minidj's.