Entren a la deixalleria de Maçanet, roben ferralla i intenten arrencar les gàbies dels gossos perduts

L'empresa que gestiona l'equipament assegura que les incursions dels lladres són "reiterades"

A.J. Ruz és l'empresa gestora de la deixalleria municipal de Maçanet de la Selva. L'encarregat de manteniment del recinte, Beltran Ruz, ha destacat que aquest robatori no és "el primer que pateixen". Segons l'encarregat, els lladres entren dins el recinte "reiteradament" i els pispes sempre s'enduen "tot el metall que troben".

Ruz assegura que, des de fa temps, han suggerit a l'Ajuntament de Maçanet instal·lar una alarma o una càmera de seguretat per aturar els robatoris. L'encarregat subratlla que l'empresa no pot posar els sistemes de control sense el permís del consistori perquè la deixalleria és una instal·lació municipal.

El robatori a l'interior de la deixalleria va tenir lloc la matinada de dimecres a dijous. La Guàrdia Municipal de Maçanet de la Selva i l'empresa A.J. Ruz han explicat que els lladres, després d'accedir a l'interior de les instal·lacions, van trencar la porta de l'habitacle que utilitza l'encarregat de la deixalleria i van endur-se tota la ferralla que es trobava guardada en el seu interior.

A més, els pispes van emportar-se el coure i l'alumini dels contenidors i van intentar arrencar les tres gàbies que la deixalleria té instal·lades per tancar els gossos perduts que es troben al municipi.

L'empresa A.J. Ruz ja ha posat una denúncia als Mossos d'Esquadra. Aquest robatori de metall s'ha produït un mes després que uns lladres s'emportessin el coure de dos transformadors i deixessin sense llum durant hores part del polígon de Maçanet de la Selva. A la zona afectada, hi havia diverses naus industrials, concessionaris de vehicles i algun bar i restaurant. Els lladres van accedir als transformadors trencant el pany i van pispar diversos components elèctrics.

Els tècnics de la companyia Endesa van reposar les peces sostretes i restituir el servei tres hores després del robatori. La companyia, com la gestora de la deixalleria, també va presentar una denúncia als Mossos d'Esquadra.