Vist per a sentència el judici per lesions contra un dels imputats pel tiroteig de Taialà

Ivan Jurado i un altre acusat s'enfronten a 10 anys de presó per tres delictes de lesions

El cas que ha jutjat la secció tercera de l'Audiència de Girona durant dos dies es remunta al 16 d'agost del 2009 quan, segons la fiscalia, va començar una baralla entre dos grups de joves en una festa al camp de futbol de Torroella de Montgrí. Segons l'acusació pública, Iván Jurado i Joan Josep Guillén van esbatussar tres joves de l'altre grup fent servir els punys, cops de cossa i també unes crosses que duia un amic d'ells.

En el judici, els dos joves han negat haver agredit ningú. Segons Jurado, en el moment de la baralla ell ni tan sols hi era i només va saber que els seus amics havien tingut problemes perquè un conegut el va informar que els estaven fent fora del recinte. El jove assegura que la seva detenció va ser per confusió. La versió de Jurado la corrobora l'altre acusat. Guillén ha admès que ell va participar en la batussa però diu que només va donar algun cop de puny per defensar-se perquè es va sentir rodejat i atacat.

La fiscalia demana que els condemnin a 10 anys de presó per tres delictes de lesions i que paguin 600 euros de multa. L'acusació particular, que defensa els interessos d'una de les víctimes, demana que els condemnin a 4 anys per les lesions que van provocar en el seu client. La defensa d'Iván Jurado, encapçalada pel lletrat Benet Salellas, en demana l'absolució, igual que el lletrat de Joan Josep Guillén, Joan Benítez. El cas ha quedat vist per a sentència.