Jutgen un imputat pel tiroteig de Taialà acusat d'apallissar tres joves en una baralla a Torroella de Montgrí

El fiscal demana 10 anys de presó per a l'acusat i un altre noi per tres delictes de lesions

Una gorra. Això és el que segons els testimonis va provocar que comencés una baralla multitudinària entre dos grups de joves que estaven en una festa al camp de futbol de Torroella de Montgrí el 16 d'agost del 2008. Segons els testimonis, una noia que anava amb el grup dels acusats va furtar una gorra a un noi d'un altre grup i això va provocar un enfrontament entre els nois que va anar pujant de to fins que van acabar arribant a les mans.

Segons les acusacions, els dos acusats es van "armar" amb muletes d'un altre amic que les feia servir per caminar perquè l'acabaven d'operar i van apallissar les tres víctimes tant amb les crosses com a cops de puny i cops de cossa. Per això, considera que són autors de tres delictes de lesions. La fiscalia demana que els condemnin a 10 anys de presó per tres delictes de lesions. Les defenses dels joves, en canvi, demanen que els absolguin.

En el judici, Ivan Jurado ha assegurat que en el moment que es va produir la baralla ell ni tan sols estava amb els seus amics. "Estava per allà, begut i drogat, ballant", ha explicat l'acusat que diu que no va veure res de la trifulga. Segons ha detallat el jove, a la festa hi havia molta gent coneguda i el van avisar que els seus amics havien tingut problemes i que hi havia hagut una baralla. Segons relata, quan va anar cap a la porta va veure que un dels porters tenia agafat pel coll el seu cosí, el va anar a tranquil·litzar i van sortir del lloc de la festa. Va ser llavors quan el van detenir.

L'altra acusat també ha corroborat la versió de Jurado. "L'Ivan Jurado no va participar en la baralla, el devien confondre o alguna cosa així perquè ell no hi era", ha assegurat Joan Josep Guillén. Segons la seva versió, quan la noia va agafar la gorra al noi de l'altra colla, ells van anar a buscar més amics amb la intenció de picar-los a ella. Guillén diu que es va trobar immers en la baralla i que només es va "intentar defensar". "Segurament vaig donar algun cop de puny, però perquè em sentia atacat", ha assegurat.

"Mai he donat un cop a ningú amb una crossa", ha afirmat Guillén. Tot i això, el jove a qui havien operat i propietari de les crosses ha explicat que ell estava a la barra prenent una copa i havia deixat les crosses recolzades quan van aparèixer els dos acusats i se les van endur.

Dues de les víctimes, que han declarat aquest dimarts, han explicat que dos joves que quadren perfectament amb els dos acusats els van agredir amb les crosses i a cops. "El primer cop de crossa me'l va donar el morè a la cara, després va venir el ros i em va colpejar a l'esquena i els dos em van continuar pegant. Al cap de quatre cops més vaig caure inconscient", ha explicat una de les víctimes.

Com a resultat de l'agressió, a una de les víctimes li van haver de posar cinc punts de sutura al cap perquè tenia una ferida al crani de 6 centímetres. Una altra de les víctimes va patir ferides també el cuir cabellut que també van necessitar punts de sutura. El que es va endur la pitjor part va ser la víctima que va rebre diversos cops a la cara que li van obrir el llavi. Va perdre una dent i una altra se li va trencar.

El judici ha quedat suspès perquè una de les víctimes no ha comparegut. L'han tornat a citar per demà a la 1 del migdia i, si no es presenta, el declararan en rebel·lia.