Veray (PP) retreu a Puigdemont haver fet 'exhibicionisme independentista' durant l'acte de l'ANC

L'alcalde respon a la regidora popular que mai ha amagat els seus ideals i que en cap moment va voler ser una "estrella"

Les paraules de l'alcalde de Girona durant l'acte de l'ANC, en què va defensar que la independència és necessària per a Catalunya, han caigut com una galleda d'aigua freda sobre el grup municipal del PP. La seva portaveu i diputada al Congrés, Concepció Veray, no s'ha estat de criticar a Puigdemont haver fet gala d'un "exhibicionisme independentista" que considera que no s'adiu a la seva condició d'alcalde.

Veray assegura que l'actitud de l'alcalde de Girona "pot arribar a ofendre molts gironins i gironines" a qui representa, i que no comparteixen aquests ideals. A més, la regidora del PP també ha acusat Puigdemont d'haver "amagat" les seves conviccions durant la campanya electoral de les passades municipals, uns comicis que van permetre a CiU accedir al govern de la ciutat després d'aconseguir deu regidors.

Carles Puigdemont, per la seva banda, ha assegurat que mai ha amagat el seu independentisme, ni ara que és alcalde, ni abans d'accedir al càrrec. "És veritat que als debats electorals el tema no va sortir, però sempre que se m'ha preguntat jo he estat nítidament clar", ha respost a Veray. I hi ha afegit: "No hi ha hagut cap ciutadà que es pugui haver sentit cridat a engany, ni que em pugui acusar en una qüestió que la tinc molt clara i que he expressat durant anys".

L'alcalde ha demanat a la regidora "respecte" en els qualificatius, i ha volgut recordar-li que l'acte de diumenge "no era de partits sinó cívic" i que ell, en cap moment, va voler fer el paper "d'estrella convidada". Carles Puigdemont ha recordat que l'ANC va congregar 1.500 gironins sota un mateix sostre, i que l'assemblea "va ser un acte absolutament integrador en positiu, que va servir per exhibir un esperit de les comarques gironines del qual ens hem de sentir orgullosos".

Representar l'Ajuntament

Puigdemont creu que en cap moment el seu discurs va estar fora de lloc. I per reforçar-ho, ha recordat a Veray que el ple municipal, amb el vot de la majoria dels regidors, ha aprovat l'adhesió de Girona a l'Associació de Municipis per a la Independència.

"Si ho mira des d'aquest punt de vista, vaig complir escrupolosament el que és un mandat del ple, representant la decisió de la majoria dels regidors", ha conclòs, dirigint-se a Concepció Veray.