Castelló d'Empúries tancarà a l'agost la llar d'infants municipal per poder estalviar

L'Ajuntament concentra les vacances de les educadores i destaca que es tracta d'una mesura "urgent i provisional"

La llar d'infants municipal 'Passeig de les Oques' de Castelló d'Empúries compta amb 101 alumnes. Apart de la seva directora, la plantilla està formada per 21 educadores més (tenint en compte que quatre d'elles treballen a temps parcial).

Per assistir-hi, els infants paguen una matrícula anual de 130 euros i, cada mes, una quota que s'estén entre els 160 i els 347 euros, depenent de l'edat i de si estan o no empadronats al municipi. El 'Passeig de les Oques' acull infants des dels sis mesos fins als tres anys.

Arran de la delicada situació que travessen les finances municipals, la regidoria d'Educació ha decidit que aquest 2012 l'equipament estarà tancat durant tot l'agost. La mesura permetrà estalviar 13.221 euros i, segons assegura la regidora, "s'ha decidit portar a terme en aquell mes perquè afecta menys famílies, ja que aleshores la demanda davalla molt".

Per això, l'Ajuntament ha concentrat totes les vacances de les educadores a l'agost, cosa que "permet estalviar-nos substitucions", concreta Barceló. La regidora d'Educació ha explicat que la decisió no obeeix a cap altre motiu que no sigui econòmic, sobretot després que el Govern també hagi retallat les subvencions que es donaven a les llars d'infants públiques.

"Es tracta d'una mesura urgent i provisional per compensar el descens de la demanda d'aquest servei i la despesa que comporta mantenir-lo en aquestes circumstàncies", informa l'Ajuntament de Castelló d'Empúries. Segons ha concretat la regidora, per a aquest 2012, el pressupost de la llar d'infants municipal és de 759.549,30 euros.

El casalet, al juliol

La decisió suposa que, aquest 2012, el casalet que es feia en estius anteriors només es portarà a terme el mes de juliol. A partir del dia 31 d'aquell mes, les instal·lacions tancaran i no tornaran a acollir infants fins al 15 de setembre, coincidint amb l'inici del curs. Pel que fa al personal, les educadores i la directora tornaran a reincorporar-se als seus llocs de treball el dia 1 de setembre, "ja que són necessàries un parell de setmanes per planificar el curs", conclou el consistori altempordanès.