SI commemora el 106è aniversari del naixement de Solidaritat Catalana a Girona

El seu president, Toni Strubell, destaca que Catalunya viu una situació "de repressió i menyspreu" semblant a la del 1906

El secretari general de SI, Uriel Bertran, ha recordat davant del Teatre Municipal de Girona com la primera Solidaritat Catalana va ser un "moviment polític que va significar la fi dels partits dinàstics de finals del segle XIX". Segons Bertran , la Solidaritat Catalana del segle XXi s'uneix "per reclamar un pas més per a la independència política".

Per altra banda, el president de SI, Toni Strubell, ha fet referència als "paral·lelismes" que existeixen "entre les dues Solidaritats" i la situació de "repressió i menyspreu constant" que va viure tant la Catalunya del 1906 com l'actual. Strubell ha reiterat que potser ara "no envien militars a trencar redaccions però sí continuen espoliant el territori fiscalment".

Strubell ha carregat en contra del president de la Generalitat, Artur Mas, pel "maridatge entre CiU i PP" que segons el president, suposa "l'inici de la fi de les ambaixades i la projecció exterior de Catalunya, de la societat de benestar catalana i l'ambició pel que fa a l'etiquetatge en català i la llei del cinema". Al mateix temps ha destacat que Catalunya viu en una situació on la immersió lingüística "està en entredit" i la Generalitat està en "una bancarrota inaguantable".

Per això, Strubell ha reiterat que SI "sortirà al carrer" per donar suport a la concentració que es farà davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya a Barcelona per defensar "els 30 anys d'immersió lingüística i el futur de la llengua". Segons Strubell, si no es manté una educació en català, la llengua "no té futur".