El GEiEG xifra en 2MEUR els desperfectes provocats pel Gloria

Començarà a obrir parcialment dilluns que ve

Els socis del GEiEG que ho desitgin podran tornar a fer esport a les instal·lacions que l'entitat té a Sant Ponç i que fa un mes van quedar inutilitzables pel temporal Gloria.

Després de 30 dies, el GEiEG pot tornar a obrir les portes malgrat que només ho farà de manera parcial. En concret, s'oferiran els serveis de la piscina de 25 metres que allargarà el seu horari de manera excepcional fins a les 23 hores. El motiu és que l'altra piscina – la de 50 metres – encara no està a punt i els usuaris hauran d'esperar uns dies. A més, qui vulgui fer esquaix, fitness o jugar a tennis i pàdel ho podrà fer, ja que els operaris han pogut enllestir els treballs de posada a punt.

El problema més greu, de fet, no es veu. I és que on més va afectar el temporal va ser a la maquinària encarregada de fer funcionar les dues piscines. Es tracta de quadres elèctrics, motors i sistemes de climatització, que són els que han fet créixer fins els 2 MEUR el cost dels desperfectes provocats pel Gloria.

A més, s'han hagut de reparar materials de les pistes de tenis o pàdel que van quedar inundades. També s'ha fet malbé una pista poliesportiva, vestidors i moltes oficines amb el corresponent material informàtic. El president de l'entitat, Francesc Cayuela, lamenta tot el què ha passat i, malgrat que el GEiEG tornarà a l'activitat dilluns que ve, adverteix que fins d'aquí a uns mesos no s'haurà restablert la normalitat.

Cayuela també ha agraït el suport que han tingut de les institucions, dels sòcies, dels proveïdors i de la gent del carrer. Amb tot, el president creu que "si tot es compleix" es "podrà tirar endavant" i retornar el GEiEG "tal i com era abans". "No ha de ser cap motxilla si tothom juga el rol que ha de jugar. Per això apel·lo a tothom que ens representa que ens ajudi a tornar al que era abans d'aquesta catàstrofe", ha assenyalat Cayuela.

Si tot va segons el previst, el jacuzzi i la sauna obriran el proper 9 de març mentre que la piscina de 50 metres ho farà el 16 de març. Des del GEiEG, però, deixen clar que són terminis "de màxims" i que, si es pot, s'oferirà el servei abans.

Una campanya gironina

Per a poder afrontar els 2 MEUR en les reparacions i nous equips que s'han hagut d'instal·lar, des de l'entitat gironina han engegat una campanya de donacions a través d'internet. Es tracta de la web totssomgeieg.cat on els usuaris poden fer la seva aportació. El GEiEG ofereix quatre pestanyes amb diferents quantitats (5, 10, 20 o 50 euros) tot i que al final hi ha una nova pestanya per poder donar la quantitat que es vulgui.

Una altra novetat és la campanya de promoció que portarà a terme el GEiEG per fer una crida a la solidaritat. En aquest sentit, s'han gravat vuit vídeos amb personatges famosos de Girona que han prestat la seva imatge per tal de fer difusió de la campanya que es passarà per xarxes socials i per la premsa.

Entre aquestes personalitats n'hi ha de vinculades a l'esport com el futbolista del Girona Àlex Granell, la jugadora i l'entrenador de l'Spar City Lift Girona, Marta Xargay i Èric Surís o el campió de l'Ironman Jan Frodeno. També hi ha personalitats de la cultura com el cantant d'Els Amics de les Arts, Joan Enric Barceló, l'actor Pep Cruz o el xef Joan Roca.

Cayuela també ha recordat que els 2 MEUR són només en concepte de desperfectes, i recorda que han "deixat d'ingressar molts diners" d'altres activitats, com escoles que venien puntualment o entitats privades que fan estàncies temporals al GEiEG.