El Servei Meteorològic de Catalunya preveu un cap de setmana més fred

S'augura una baixada "notable" de les temperatures el dissabte, que "tocaran fons" entre diumenge i dilluns

El vent ha bufat molt fort al nord de l'Alt Empordà i als cims del Pirineu on, segons l'SMC s'han superat els 100 quilòmetres per hora en algunes estacions de la Xarxa d'Estacions Meteorològiques Automàtiques de Catalunya (Xema).

A Portbou (Alt Empordà) el vent ha arribat gairebé als 130 quilòmetres per hora. A Boí (Alta Ribagorça) ha passat dels 110 i a Núria (Ripollès) ha passat dels 101. Al llarg del cap de setmana, aquest vent del nord no serà tan destacable però continuarà bufant fort al Pirineu i a l'Empordà.

Pel que fa a les temperatures mínimes, s'espera que dissabte causin glaçades generalitzades que a molts punts de l'interior seran fortes. Podran arribar a -13 al Pirineu, a -10 al Prepirineu, a la depressió Central i al prelitoral nord, a -7 a la resta del Prelitoral i a -4 al litoral. Diumenge i dilluns les mínimes encara podran baixar una mica més, i s'espera que a partir d'aleshores es puguin començar a recuperar lleugerament.

Amb aquesta predicció el Servei Meteorològic de Catalunya manté activat l'Avís de Situació Meteorològica de Risc de nivell 2 per onada de fred.

A més, tot i que aquesta nova entrada d'aire més fred serà seca en conjunt, al llarg del cap de setmana podran aparèixer alguns intervals de núvols a punts del litoral i del prelitoral que no es descarta puguin deixar algun ruixat molt aïllat, amb una cota de neu que fins a primera hora del matí de dissabte voltarà els 200 metres i que baixarà fins al nivell del mar a partir d'aleshores.