Finalitzen les obres de restauració de l'àrea de lleure de la Font del Ferro de Sant Daniel

Les obres de rehabilitació, que compten amb una subvenció europea, han tingut un cost de 59.982 euros

Les obres de restauració formen part del projecte RES'PIR, que està finançat pel programa de cooperació territorial Espanya, França i Andorra 2007-2013, i tenen com a objectiu habilitar i millorar infraestructures turístiques de la ciutat sota criteris sostenibles.

Les rehabilitacions d'aquest espai s'han basat, en primer lloc, en la zona d'aparcament on s'ha portat a terme un límit per tal de distribuir els vehicles donant amplada suficient per al pas dels vehicles d'emergència, millorant els elements de mobiliari i senyalització, i adequant els drenatges de les aigües pluvials.

També s'han millorat els camins de connexió fins a la font refent els drenatges transversals de la zona per evitar l'erosió del sòl. Per últim, s'han restaurat els elements de pedra com murs, bancs, taules i paviments de l'àrea de lleure de la font instal·lant nou mobiliari per millorar la distribució de l'àrea. També s'ha netejat la font de la Pinya, s'han millorat els passos i baixadors de la zona i s'han reconduït les aigües pluvials per evitar que l'erosió de la pluja perjudiqui l'entorn. Al mateix temps, s'ha millorat la visibilització del cartell que assenyala la ubicació de la font.

El projecte de restauració es va iniciar per la importància d'aquest espai com a zona de lleure per a la població local. El pressupost de les obres ha estat de 59.982,30 euros dels quals l'Ajuntament n'ha pagat un 35% i la subvenció europea POCTEFA, un 65%.

L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, ha destacat que la font és un "espai adorat pels veïns del barri i un tresor per a la ciutat" per això, segons Puigdemont, les obres de rehabilitació "dignifiquen un entorn que necessitava ser restaurat". L'alcalde ha demanat als ciutadans que facin un "ús responsable de l'entorn" ja que, segons ha reiterat Puigdemont, la zona es podria "degradar molt fàcilment" si no es té cura de l'espai.