Jutgen l'encarregat dels Oscar de Platja d'Aro per fingir un atracament i quedar-se 26.000 €

La fiscalia demana que el condemnin a 2 anys de presó per apropiació indeguda i que el multin per simulació de delicte

Segons les acusacions, no hi ha cap prova que doni credibilitat a la versió inicial de l'acusat, que deia que mentre estava enllestint el recompte de la recaptació un parella va irrompre dins el seu despatx i el van atracar encanonant-lo amb pistoles. Fiscalia i acusació particular sostenen que les càmeres de videovigilància només recullen la imatge de l'acusat entrant al cinema i sortint-ne de matinada caminant "tranquil·lament" i carregant una bossa. Les gravacions, en canvi, no capten cap parella sospitosa de cometre l'atracament.

L'acusat sosté que és perquè les càmeres només enregistren algunes de les portes del cinema, però hi ha altres sortides d'emergència que no estan vigilades per gravacions constants i que és per on els atracadors devien entrar i sortir. Eduardo Sánchez ha reiterat durant el judici que ell no es va quedar els diners i que ni tan sols els necessita perquè no té problemes econòmics. El processat ha assegurat els sistemes de seguretat dels cinemes eren deficients i que els lladres van poder entrar per alguna de les sortides d'emergència que no tancaven degudament.

El processat també explica que va trigar 20 minuts en anar a posar la denúncia a la policia perquè es va espantar molt i la seva primera reacció va ser agafar el cotxe i fugir cap a casa. A mig camí, però, va retrocedir i va tornar cap a la comissaria. "Estava espantat i em feia vergonya perquè m'havia orinat a sobre", ha explicat l'home que diu que va patir reaccions incontrolades perquè va "témer" per la seva vida. Pel que fa a la bossa que duia, ha explicat que la va anar a buscar perquè hi duia una samarreta de propaganda d'una pel·lícula per a la seva filla i "era important".

Mentre es cometia el suposat atracament, hi havia dos treballadors més al cinema. Un era el porter que, segons les normes del mateix cinema, no es podia moure de la zona d'entrada mentre es feia el compte de la recaptació per evitar, precisament, que lladres poguessin accedir al despatx on hi havia l'encarregat. L'altre treballadors era el maquinista, que treballava a la zona de projecció de les pel·lícules. En el judici els dos homes han explicat que no van sentir cap crit, ni alarma ni soroll estrany mentre treballaven.

A més, el porter ha explicat que a l'hora del suposat atracament no estava a l'entrada perquè el mateix acusat, que en el moment dels fets treballava com a encarregat, el va fer pujar a la sala de projecció per ajudar el 'maquinista'. "Jo no necessitava ajuda", ha dit el treballador. Les acusacions consideren que l'acusat va donar ordres als treballadors per fer quadrar el seu pla de l'atracament fals.

Les acusacions han posat de relleu que precisament aquell dia hi havia més diners de l'habitual al cinema perquè l'acusat havia estat 10 dies de vacances i, mentre l'encarregat no hi era, els diners no es posaven dins la caixa forta. Fiscalia i acusació particular creuen que Sánchez va aprofitar per apropiar-se els diners perquè sabia que n'hi hauria més que en qualsevol altra jornada laboral.

Els Mossos d'Esquadra que es van fer càrrec de la investigació han explicat que, en el primer moment, no van posar en dubte la versió de l'acusat i que, de fet, quan van demanar les imatges de les càmeres de videovigilància ho van fer pensant que veurien la parella d'atracadors. Segons els agents, no van sospitar de Sánchez fins que van anar comprovant que no hi havia cap prova que recolzés la versió de l'acusat. La investigació va concloure que l'home havia simulat l'atracament perquè a l'interior del cinema tampoc hi havia cap resta biològica de cap possible atracador i cap porta forçada.

Per aquests fets, fiscalia i acusació particular demanen que el condemnin per un delicte d'apropiació indeguda i un altre de simulació de delicte. L'acusació pública demana que el condemnin a 2 anys de presó per quedar-se els diners i que li imposin una multa de 4.860 euros per haver fingit que l'atracaven. L'acusació particular, encapçalada pel lletrat Benet Salellas, eleva la petició de presó a 2 anys i mig i reclama que la multa sigui de 7.500 euros. Les dues parts també demanen que indemnitzi els responsables dels cinemes amb 25.937,96 euros, el que hi havia a la caixa. El lletrat de la defensa, Salvador Guillamón, demana que l'absolguin.