Els bombers reben un centenar d'avisos per incidències relacionades amb el vent

Les fortes ratxes obliguen a interrompre el trànsit ferroviari entre Ripoll i Puigcerdà i dificulten l'extinció de l'incendi d'Àger

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha emès un avís per les fortes ratxes de vent de component nord als extrems del país, tant a l'Alt i el Baix Empordà, com al Montsià, al Baix Ebre i Baix Camp, amb cops superiors als 126 quilòmetres per hora. D'altra banda, als cims del Pirineu es pot produir el fenomen del torb.

El fort vent també provoca una alteració de l'estat de la mar i, en aquest sentit, també hi ha un avís del SMC, segons el qual les onades a l'Alt i el Baix Empordà superen els 2,50 metres.

El vent també ha causat altres incidències, com les dificultats en l'extinció de l'incendi forestal a Àger, que crema des d'aquest dilluns. De fet, des d'ahir a la tarda ja està controlat però el vent impedeix encara donar-lo per extingit. D'altra banda, les ratxes de fins a 103 quilòmetres per hora a Berga han obligat a desallotjar els 220 alumnes del SES Serra de Noet per prevenció.

L'Ajuntament de Berga ha informat que el fort vent que s'ha registrat a Berga durant aquesta nit i matí està creant diverses incidències com caigudes de pedres sobre cotxes, fils de telèfons arrencats i branques d'arbres trencades, entre d'altres.

Al Pirineu, Renfe s'ha vist obligada a suspendre per seguretat entre onze del matí i tres de la tarda el trànsit ferroviari entre Ripoll i Puigcerdà de la línia R3 de Rodalies per cops de vent que arriben fins als 120 quilòmetres per hora. La companyia ha habilitat un total de sis autocars per cobrir el servei per carretera. En total, s'han vist afectats cinc trens.

Ratxes de fins a 160 quilòmetres per hora a Portbou

Les fortes ratxes de vent s'han deixat sentir sobretot a l'Alt Empordà, on s'ha registrat un cop de 158 quilòmetres per hora. Altres valors destacats a la comarca han estat els 85 quilòmetres per hora a La Bisbal d'Empordà, els 79 km/ de Roses i els 62,6 km/h de Castell d'Aro (Baix Empordà), segons ha informat el Servei Meteorològic de Catalunya.

Pel que fa l'extrem sud del país, El Perelló ha registrat un cop de 90 km/h, seguit d'Amposta i Mas de Barberans, amb 84 km/h i 83 km/h, respectivament. D'altra banda, al Parc Natural dels Ports s'han registrat cop de 65 km/h i a l'Illa de Buda (Baix Ebre), 48 km/h.