L'edició d'enguany d'Escenaris compta amb un total de 43 obres programades al llarg del gironès

En total s'ha pressupostat en 120.000 euros, dels qual 55.000 provenen de la Diputació de Girona i el Consell Comarcal del Gironès

La representant de la direcció artística d'Escenaris 2010, Marta Fluvià, remarcava ahir durant la presentació de la programació teatral d'enguany 'l'esforç que s'ha fet per part de les diverses administracions per mantenir els espectacles malgrat a les retallades actuals per culpa de la crisi', va dir. I és que en total enguany es destinaran 120.000 euros a Escenaris, dels quals 55.000 provindran de la Diputació de Girona i el Consell Comarcal del Gironès, mentre que la resta serà aportada pels Ajuntaments dels municipis que hi participin. Amb tot, Fluvià va voler destacar el fet que 'el 40% de les companyies contractades provenen de les comarques gironines', un fet que ha de servir per a beneficiar i donar sortida al teatre d'aquí.

Per la seva banda, la directora del Consell Comarcal del Gironès, Cristina Alsina, va comentar que el nombre d'espectadors assolits l'any passat -8.000 en total- és una xifra que en aquesta edició 'caldrà igualar o bé superar'. Com a novetat respecte altres anys en destaquen els tallers que algunes obres oferiran als més menuts després de la representació i també l'apartat de teatre amateur amb els grups provinents del Projecte T de la Diputació de Girona.