Una avaria deixa sense llum uns mil abonats del Barri Vell de Girona

Endesa havia promès retornar el servei als afectats abans de les tres de la tarda

Tot i que feia unes hores la ciutat registrava temperatures sota zero, l'avaria al Barri Vell de Girona ha arribat al migdia, quan el termòmetre s'enfilava al voltant dels onze graus. Fonts d'Endesa han assegurat que no es tractava d'una avaria "complexa", i la companyia espera poder haver restablert del tot el servei abans de les tres de la tarda.

El tall del servei d'avui al migdia se suma a les incidències que hi ha hagut els últims dies amb les calderes. Gas Natural ha rebut nombrosos avisos de clients de Girona que s'havien quedat sense servei a causa de l'acumulació de partícules de pols als filtres, arran de l'increment de demanda de gas des de l'onada de fred siberià.

Els problemes van començar a partir de dimarts tot i que es van agreujar amb la caiguda de temperatures dijous de la setmana passada. La companyia ha assegurat que es farà càrrec de les reparacions dels filtres de les calderes afectades.

(Actualització 16:13h)

A les quatre de la tarda s'ha informat que l'únic edifici del Barri Vell que segueix sense llum és l'Ajuntament de Girona. El motiu que el consistori encara no tingui llum és que el centre de transformació avariat i que ha provocat la desconnexió de la línia elèctrica de mitja tensió que alimenta el Barri Vell es troba situat a l'edifici de l'ajuntament. Endesa preveu retornar la llum al consistori en les pròximes hores, després que a primera hora de la tarda hagi restablert el servei al miler d'afectats.

(Actualització 16:30h)

L'edifici de l'Ajuntament de Girona ja ha recuperat el subministrament elèctric i el servei ha reuperat la normalitat. A partir d'aquí l'empresa obrirà una investigació per esclarir les causes de la desconnexió.