Acorden 4 anys de presó per l'acusat de voler matar a un home atropellant-lo a Vidreres

La fiscalia inicialment demanava 8 anys de presó

L'Audiència de Girona ha jutjat aquest dimarts un acusat d'intentar matar un home atropellant-lo a la urbanització Aiguaviva Park de Vidreres (Selva) la matinada del 5 de febrer del 2017.

La fiscalia demanava inicialment 8 anys de presó per un homicidi en grau de temptativa amb una agreujant d'abús de superioritat i una atenuant d'embriaguesa. A la sala de vistes, el processat ha reconegut els fets.

Els forenses han conclòs que l'acusat tenia les capacitats afectades pel consum d'alcohol, marihuana, amfetamina i cocaïna. Per això, finalment l'acusació pública ha apreciat una atenuant molt qualificada per drogoaddicció i ha sol·licitat 4 anys de presó. La defensa, encapçalada per l'advocat Narcís Badosa, s'ha adherit a la petició.

Al judici, que s'ha fet aquest dimarts a la secció quarta de l'Audiència de Girona, l'acusat ha declarat de forma molt breu i ho fet per reconèixer els fets dels quals l'acusava la fiscalia. El processat ha subscrit l'escrit d'acusació i també ha admès que aquella nit estava afectat pel consum d'alcohol, marihuana, amfetamina i cocaïna.

Cap a la una de la matinada del 5 de febrer del 2017, l'acusat es va trobar amb la víctima a un bar de la urbanització Aiguaviva Park de Vidreres. Allà, hi va haver una primera discussió quan el processat va començar a "increpar" la víctima, cosa que va fer que alguns testimonis avisessin la policia. A més, el cambrer del local va tancar la porta del local fins que van veure que, finalment, l'acusat marxava.

A la sala de vistes, el processat ha reconegut que no va decidir marxar a casa, sinó que va anar a buscar un vehicle tot terreny que un conegut li havia deixat perquè li arreglés i el va conduir fins al bar. Un cop davant del local, va tornar a "increpar" la víctima, que es va apropar a la finestreta del conductor del cotxe per parlar amb l'acusat.

"El processat, amb ànim d'acabar amb la vida de la víctima, va girar bruscament el vehicle", relata la fiscalia que descriu que, amb aquesta maniobra, l'acusat va aconseguir encarar el cotxe cap a la víctima, que intentava "retrocedir" i protegir-se col·locant les mans damunt del capó. "L'acusat el va envestir, passant-li per sobre i arrossegant-lo 5,4 metres", recull l'acusació pública a l'escrit que l'acusat ha reconegut.

L'atac no va acabar aquí. "Va girar el vehicle per tornar-ho a intentar", concreta la fiscalia que afegeix que el processat va aturar el cotxe quan una tercera persona va intercedir.

Alcohol i drogues

Quan els agents van arribar al lloc dels fets, l'acusat es va sotmetre voluntàriament a la prova d'alcoholèmia i va donar una taxa màxima de 0,72 mil·ligrams per litre d'aire expirat. També li van fer la prova de detecció de drogues, amb el resultat positiu en cànnabis, amfetamines i cocaïna.

Com a conseqüència de l'atropellament, la víctima va patir diverses fractures d'ossos del nas i costelles, múltiples hematomes i l'amputació parcial d'una orella. El van haver d'operar i, en total, va necessitar 180 dies per cursar-se i li han quedat seqüeles com cicatrius o dolor.

La fiscalia sol·licitava 8 anys de presó per un intent d'homicidi amb una agreujant d'abús de superioritat i una atenuant d'embriaguesa. Com que ha reconegut els fets i els perits forenses apunten que en el moment de l'atropellament el processat tenia les capacitats afectades "de lleu a moderadament", ha rebaixat la petició de presó a 4 anys apreciant-li una atenuant molt qualificada de drogoaddicció.

A més, al judici la víctima ha renunciat a cobrar la indemnització perquè ja ho ha fet de l'asseguradora. Al seu escrit, l'acusació pública xifrava la responsabilitat civil en més de 73.000 euros.

A banda de la pena de presó, la fiscal també sol·licita 2 anys de llibertat vigilada i que l'acusat no es pugui apropar a la víctima durant 9 anys. La defensa, exercida per l'advocat Narcís Badosa, s'ha adherit a la petició.