Beques de 1.500 euros per als millors projectes d'estudiants basats en la cultura de l'esforç

La Fundació Jaume Casademont impulsa les Beques Joves 10, als sis millors estudiants de les comarques gironines i de Catalunya

Les noves Beques Joves10 són un projecte impulsat des de la Fundació Jaume Casademont que compta amb el suport econòmic de l'Ajuntament de Girona, el Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i el centre comercial Espai Gironès. En total, s'ofereixen sis beques de 1.500 euros destinades als alumnes de 2n de Batxillerat o segon grau de Formació Professional que proposin projectes basats en la cultura de l'esforç i que aportin un valor a la societat.

Sis beques de 1.500 euros cada una

En concret, s'ofereixen dues beques a estudiants dels centres educatius de la ciutat de Girona que compten amb el suport de l'Ajuntament de la ciutat, dues beques més a estudiants de centres de la demarcació de Girona amb l'ajuda de l'Espai Gironès i dues beques a estudiants dels centres de la resta de Catalunya. Les propostes dels candidats hauran de ser presentades per les direccions dels centres educatius i els estudiants seleccionats hauran de fer el projecte durant el curs següent demostrant el seu treball mitjançant una memòria.

La convocatòria per aquestes beques està oberta des del passat 31 de gener i fins al 14 d'abril d'enguany. Les sol·licituds per aquestes beques s'hauran de presentar a través del web de la Fundació Jaume Casademont utilitzant les noves tecnologies com per exemple una web, un blog o un videoblog. Cada centre escolar podrà presentar fins a un total de tres candidats a la beca i l'import d'aquesta es repartirà entre l'autor del projecte que es quedarà 1.000 euros i 500 euros que aniran destinats al centre on estudia el candidat. Segons el director de la Fundació Jaume Casademont, Enric Sucarrats, les noves ajudes són una forma "d'impulsar el valor de l'esforç" entre els joves de tot el territori aprofitant "aquests moments difícils en àmbit econòmic".

Beques per potenciar l'esperit emprenedor i la cultura de l'esforç

El director ha destacat que les beques ajudaran a potenciar "l'esperit emprenedor i desenvolupar noves idees i inquietuds". Sucarrats ha subratllat que les ajudes donaran "protagonisme als estudiants excel·lents" dels diversos instituts alhora que fomentarà la col·laboració entre els centres educatius i els estudiants.

El director ha remarcat que la Fundació no ha volgut concretar cap temàtica perquè els possibles candidats puguin "demostrar les seves inquietuds lliurament" sense acotar la seva creativitat. El director ha subratllat que les beques es van crear pensant en els alumnes de segon de Batxillerat i segon grau de Formació Professional perquè en un any "realitzaran un canvi radical" a la seva vida i són els alumnes que "tenen més inquietuds respecte el seu futur". Segons Sucarrats les beques també volen ser una forma d'ajudar als nois i noies a veure "quina és la seva vocació" o orientació personal i professional de cara al futur.

No obstant això, Sucarrats ha detallat que, segons com funcioni la convocatòria d'enguany, les pròximes edicions de les beques podrien variar la temàtica de les ajudes o els seus destinataris.

Compaginar projectes i treballs

Sucarrats també ha volgut subratllat que les ajudes en cap cas volen ser un "impediment o un problema més" pels candidats estudiants que en aquests cursos estan preparant la Selectivitat i han de fer i presentar el Treball de Recerca. Segons el director de la Fundació, els candidats són "joves deu" que s'han de preparar per "sumar sinergies i ser capaços de superar els reptes". "Els projectes per a les Beques Joves10 poden ser les mateixes iniciatives i propostes per als treballs de recerca", ha conclòs Sucarrats.

Per altra banda, el director de Serveis Territorials d'Ensenyament, Albert Bayot, ha remarcat que les beques són una iniciativa que "parlen d'esforç i emprenedoria", valors que cal recuperar dins la joventut actual, segons ha manifestat Bayot. Segons Bayot, aquestes ajudes "fomenten la implicació dels joves en la societat", potenciant la col·laboració dels centres educatius i contribuint a què els estudiants puguin orientar-se en àmbit personal i professional.