S'espera per aquesta tarda una nevada amb gruixos d'entre 3 i 10 cm a bona part del litoral

El Govern decidirà en poques hores si demà se suspenen totes les classes

El litoral català es prepara per rebre de manera imminent un segon episodi de nevades més intens que el d'aquesta nit. Començarà a les Comarques Gironines i anirà baixant cap al Camp de Tarragona. A les comarques interiors hi nevarà menys i a les de Terres de l'Ebre està pràcticament descartada cap precipitació. Als Pirineus, no es preveuen tampoc "grans descàrregues". "Segur que hi haurà nevades a nivell de mar, que deixaran una capa de neu d'entre 3 i 10 cm", ha anunciat.

La neu que caurà serà "més flonja" que la del temporal de març de 2010. Una característica que farà que agafi amb més facilitat però que provocarà afectacions menys greus que llavors. Les previsions tampoc fan patir per uns talls en el subministrament elèctric com els d'aquell temporal. Les companyies elèctriques, presents al comitè de crisi del Govern, així ho afirmen. 

El conseller sí ha volgut avisar, en sentit contrari, que el descens de les temperatures facilitarà la producció de plaques de gel a les vies de circulació. Un perill que perdurarà al llarg de tot el cap de setmana. "Cal evitar agafar el cotxe, i si s'agafa, extremar la prudència i fer-ho amb el dipòsit ple, per si es cau en una retenció".

Sense classes divendres?

A la reunió d'aquesta tarda a les sis el consell assessor de Protecció Civil es prendrà la decisió definitiva de suspendre o no les classes aquest divendres. No es prendrà tant per la neu que pugui caure si no per les plaques de gel a les carreteres que posen en risc el transport escolar. En qualsevol cas, totes les activitats extraescolars que impliquin abandonar el centre, com "les excursions", sí s'hauran de posposar. 
Accident d'un bus escolar

Aquest matí, a tres quarts de dotze, un bus escolar que transportava 18 alumnes s'ha vist implicat en un accident a Sant Boi de Lluçanès (Osona). "No hi ha cap ferit i tots els menors ja són a casa seva", ha tranquil·litzat el conseller. De moment, a les carreteres catalanes s'ha registrat un mort i un ferit greu des que va començar la primera nevada, tots dos produïts arran de l'accident que va tenir lloc ahir prop de la mitjanit a Castellbell i el vilar (Bages).

Primer episodi superat

El Primer episodi ha quedat, mica en mica, enrere. "És cert que s'ha prolongat més hores del què apuntaven les previsions", ha admès Puig. Però "les principals incidències" s'han superat "amb certa normalitat".

Durant les properes hores el fred, però, baixarà fins a registrar rècords històrics. A l'interior el termòmetre marcarà els 10 graus sota zero i més a prop de la costa rondarà els 0 graus.