El Govern veu Salt com un municipi 'especial' que necessita solucions coordinades

La Generalitat i l'Ajuntament han creat una mesa de treball conjunt per prioritzar i fixar un calendari d'actuacions al municipi

El conveni que Ortega i Torramadé han signat aquest dimecres a Salt és una prova pilot perquè el municipi és el primer on creen aquesta mesa de coordinació. Serà paritària perquè hi haurà tres representants de l'Ajuntament i tres del Departament de Governació. Segons Ortega, això permetrà millorar la coordinació tant entre administracions com entre les àrees i buscar respostes integrals als problemes de Salt. "Estem convençuts que on ara hi ha problemes hi haurà solucions", ha assegurat la vicepresidenta.

La previsió és que la primera reunió sigui en un termini de màxim quinze dies i que serveixi per fixar les prioritats de treball. Hi haurà propostes en tots els aspectes, des de la seguretat a l'educació passant per serveis socials o propostes de creació de treball. Tot i això, ni Torramadé ni Ortega han avançat quines seran aquestes actuacions ni quines inversions hi haurà. "Pas a pas, el primer és tenir el compromís del Govern, que ja hi és, i després treballar", ha afirmat l'alcalde, Jaume Torramadé.

Una vegada definides aquestes actuacions, des de la mesa de treball conjunt també fixaran el calendari per dur-les a terme. L'objectiu final, ha argumentat Ortega, és que en un termini de temps aquestes necessitats "especials" que ara té Salt per la seva "assimetria demogràfica" desapareguin i ja no calgui aquest focus de coordinació fixat al municipi. Torramadé s'ha mostrat molt satisfet de la "declaració d'intencions" que ha fet el Govern i ha reiterat que Salt "no se'n sortirà sol, necessita el suport de tothom".