El Consell Comarcal del Gironès incrementa el pressupost de 2010 en un 20,16% respecte l'any passat

Per segon any consecutiu els càrrecs electes congelaran el sou, mentre que els treballadors rebran l'augment corresponent

Una de les àrees que ha experimentat un augment més important de la inversió de cares a aquest any és la de Promoció Econòmica i Turisme, amb un 89,7% més que l'any passat. Seguidament, l'àrea d'Urbanisme i Habitatge rebrà un 66,5% més, mentre que disminueixen Medi Ambient (-2,2%) i Cultura, Esports i Joventut (-2,5%). Alsina va voler destacar l'increment de les ajudes destinades a les beques de menjador escolar, amb 1.230.000 euros que s'aplicaran a les convocatòries del curs 2009-2010, 'aquest fet ens permetrà arribar a un miler d'alumnes que inicialment no entraven dins els requisits de la convocatòria', va dir la directora qui apuntava que això permetrà augmentar en 700 alumnes més els subvencionats i incrementar l'ajuda als 300 que ja la reben a hores d'ara.

En un altre ordre de les coses el conseller d'Hisenda, Ramon Soler, va anunciar que es congelaran les retribucions pels càrrecs electes per segon any consecutiu. 'No així el sou dels treballadors', va dir Soler, 'que s'incrementaran d'acord marca el conveni col·lectiu aprovat l'any passat'. Amb tot, també s'han congelat les tarifes de l'Escola de Música del Gironès, fet que ha significat un increment del 12,6% d'alumnat després de rebre un 15% més del pressupost respecte el 2009. Aquestes instal·lacions han passat dels 250 alumnes l'any 2008, a 650 el 2009 i per enguany tenen prop de mil matriculats. Pel que fa a les inversions en matèria d'Urbanisme i Habitatge, el conseller va comentar que 2 milions d'euros provenen del PUOSC, mentre que per l'àrea de Promoció Econòmica i Turisme 450.000 euros són del fons europeu FEDER.