La Plataforma Ciutadana de Blanes entrega a Salut més de 12.000 signatures contra les retallades

Els usuaris signants reclamen recuperar el servei de ginecologia i obstetrícia així com l'horari nocturn dels CAP

Els representants de la plataforma han decidit lliurar les signatures per expressar el malestar per les retallades i denunciar que no s'estan complint els serveis anunciats. En aquest sentit, posen l'exemple d'un dia de gener en què es van arribar a registrar fins a disset parts a l'Hospital de Calella -rep les parteres de Tossa de Mar, Blanes i Lloret de Mar- però no hi va haver cap especialista, tot i que es va assegurar que n'hi hauria un les vint-i-quatre hores, segons ha explicat el seu portaveu, Pere Lopera.

Consideren que l'hospital de Blanes hauria de recuperar el servei d'obstetrícia i ginecologia i, al mateix temps, tornar a tenir serveis com ara el servei d'ambulàncies, el de pediatria i també les urgències nocturnes dels CAP.

Els efectes de les retallades

En la carta adreçada a Trias, alerten de la "posada en perill" de la salut dels ciutadans i de l'afectació de la qualitat assistencial que estan tenint les decisions preses des de la Corporació de Salut del Maremes i la Selva, seguint les directrius del Departament de Salut. Així, alerten d'un augment de les llistes d'espera, el retard en les proves complementàries, desplaçaments "innecessaris" o l'augment de l'espera a les urgències, per posar algun exemple.

La plataforma, formada per associacions i entitats veïnals, té previst reunir-se amb el delegat territorial de Salut del Govern el pròxim 9 de febrer, per exposar-li en persona tota la problemàtica. El seu portaveu reconeix que Trias, que és també el cap de l'oposició de Blanes per CiU, s'ha mostrat receptiu a l'hora de rebre'ls.

El suport d'ICV

El partit d'ICV ha donat suport a la inicitaiva. El seu president intercomarcal a les comarques gironines, Joan Boada, recorda la importància que les tasques polítiques i ciutadanes es complementin per poder fer front a unes retallades amb criteris "neoliberals". Segons el diputat, hi ha una alternativa a les retallades com podria ser la lluita contra el frau fiscal i per això el partit presentarà una proposta de resolució al Parlament on es recolliran les demandes de la Plataforma Ciutadana de Blanes.