Una setantena d'afectats per gastroenteritis en un hotel de La Molina

Els intoxicats son 65 infants i joves i 8 adults

L'Agència de Salut Pública de Catalunya ha iniciat les investigacions per esbrinar l'origen del brot de gastroenteritis que s'ha detectat aquest dijous a la Molina.

En aquest sentit, s'ha marcat una xifra d'afectats de 88 persones, les quals, segons han indicat fonts del departament, van presentar un quadre de símptomes d'aquesta malaltia però amb predomini de vòmits.

A més, han confirmat que cap d'elles està ingressada. Els afectats han estat diversos grups d'escolars procedents de diferents comunitats autònomes de l'Estat i també de França i que estaven allotjats en un hotel proper a la zona de Pista Llarga de l'estació d'esquí cerdana. Una part d'ells són joves provinents d'Elx i també n'hi ha de l'Alta Garona, al departament d'Occitània.

Des de la Fundació Hospital de Puigcerdà han explicat que el primer avís que van rebre, aquest dimecres, era per set nens que tenien diarrea, vòmits i febre. Aleshores, s'hi van desplaçar a l'hotel dos metges, un de Bellver de Cerdanya i un altre de la capital de la comarca, on durant la nit i matinada de dimecres a dijous van acabar visitant 28 menors. Mentre, al matí següent, la xifra havia pujat fins als 65 infants i joves i 8 adults, els quals van ser atesos in-situ per un equip de dos metges, dos infermeres i una administrativa.

Els afectats corresponen a grups d'escolars provinents de diferents comunitats autònomes de l'Estat i també de França. Una part d'ells són joves provinents d'Elx i també n'hi ha de l'Alta Garona, al departament d'Occitània. De moment es desconeix si l'origen del brot està relacionat amb una intoxicació alimentària o un virus.