El Saló Expojove de Girona obre amb la previsió d'acollir 6.000 estudiants

Aquesta setena edició compta amb un total de 50 estands

El saló l’han inaugurat aquest matí l’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, el director general de Formació Professional Inicial i Ensenyament de Règim Especial de la Generalitat, Melcior Arcarons; i el president del Consell Comarcal del Gironès, Jaume Busquets. En la visita al saló, tots tres han coincidit a destacar “la importància d’un saló com aquest en moments com els actuals”.

ExpoJove es reforça en aquesta edició com el Saló de Formació i Ocupació de referència a Girona. Durant els 3 dies, serà un punt de trobada on estudiants d’ESO, Batxillerat i cicles formatius, però també totes aquelles persones interessades a formar-se, podran conèixer tota l’oferta formativa que hi ha a les comarques de Girona, des de formació professional a universitària, passant per escoles d’idiomes i estades a l’estranger, entre altres.

Al Saló de Formació i Ocupació, els visitants hi trobaran informació sobre els itineraris que ofereix el sistema educatiu després de l’etapa d’ensenyament secundari obligatori. S’hi faran exhibicions d’oficis dels cicles formatius de les branques professionals que s’imparteixen a la demarcació.

Al saló també hi és la Universitat de Girona que, des del seu estand, oferirà als visitants tallers per experimentar en la química i la robòtica a partir de l’aigua. A més, oferirà sessions formatives sobre l’accés a la universitat. Els visitants també hi trobaran informació i atenció personalitzada des de diferents entitats i institucions com la Secretaria General de Joventut, els ajuntaments de Girona i Salt o el mateix Consell Comarcal del Gironès.

Com a novetat d’aquesta edició, hi serà present la Fundació Futbol Club Barcelona que donarà a conèixer els valors de l’entitat com són l’esforç, la constància i el treball en equip.

Al saló està prevista la visita de més de 6.000 estudiants de les comarques de Girona d’ESO, batxillerat i cicles formatius de grau mitjà i superior. D’aquests, un 80% són estudiants de quart d’ESO. Pel que fa a la procedència, uns 2.000 seran del Gironès; 1.200, del Baix Empordà; 1.100, de l’Alt Empordà; 1.000, de La Selva i els restants, de La Garrotxa, el Pla de l’Estany i el Ripollès.

A banda de la informació que s’oferirà des dels estands, diàriament s’han programat xerrades, col·loquis i activitats on es debatran qüestions d’interès per als joves a l’hora de decidir el seu futur professional. Entre altres, el Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat ha organitzat xerrades sobre qüestions com el foment de l’emprenedoria, les estades professionals a empreses i entitats de països europeus, el treball en un altre país i el funcionament del Servei d’Ocupació de Catalunya.