Els col·laboradors de Ràdio Sarrià es planten i reclamen el retorn d'una treballadora

Neus Mercader va ser retirada de les seves funcions el passat novembre

Polèmica a l'emissora de ràdio municipal de Sarrià de Ter (Gironès). Els col·laboradors que participen en diversos programes de la casa s'han plantat i han decidit no posar-se més davant del micròfon fins que s'acordi el retorn de Neus Mercader, responsable de la ràdio que va deixar les seves funcions el passat mes de novembre per ordre de l'equip de govern.

Avui, Dia Mundial de la Ràdio, els col·laboradors volgut recordar les seves demandes després que el mes passat publiquessin un manifest en suport a la locutora. Fins al moment ja han recollit 325 adhesions al text on es demana la seva restitució al capdavant de la ràdio com també la creació d’un ens de supervisió i control de l’emissora municipal en el que els i les col·laboradores hi tinguin veu i vot.

Amb tot, s'han reunit amb la resta de grups municipals per acordar una estratègia conjunta i que defensin aquestes peticions davant l'equip de govern.

Desconfiança

Fa uns mesos l’Ajuntament de Sarrià de Ter va fer un concurs per delegar la gestió de l’emissora municipal, i malgrat la bona voluntat expressada a l’inici per part de l’empresa concessionària de mantenir l’esperit de Ràdio Sarrià (informació i participació local), aquestes darreres setmanes molts col·laboradors i col·laboradores han vist perillar aquest model de ràdio, motiu pel qual han decidit suspendre les seves col·laboracions.

Els col·laboradors de Ràdio Sarrià diuen lamentar que des de l’Ajuntament no s’hagi articulat un mecanisme de supervisió i control de la gestió de l’emissora municipal, com podria ser un consell de comunicació, o consell assessor, participat com a mínim per tots els grups municipals, així com per entitats i persones que col·laboren amb l'emissora. Entenen que és en el marc d’aquest consell que cal debatre, acordar, definir i defensar el model d’emissora, amb independència de l’empresa que la gestioni.