Salt obre els patis de totes les escoles perquè els nens no hagin de jugar a les places

L'ajuntament ha contractat cinc monitors que hauran d'organitzar activitats esportives i relacionar els joves amb les entitats del poble

"No pot ser que diguem als nens que no poden jugar a les places perquè molesten i mentrestant els patis de les escoles estiguin tancats", ha afirmat l'alcalde de Salt, Jaume Torramadé. Davant d'aquesta situació, l'ajuntament ha recuperat l'esperit del programa 'Patis Oberts' -iniciat el 2004 i que s'ha fet de manera intermitent fins al 2010- i l'ha ampliat. Per una banda, hi participaran totes les escoles públiques que tenen pati, s'amplien horaris i els monitors tenen la missió tant d'organitzar activitats com de relacionar els joves amb d'altres entitats. Fins ara, els monitors s'havien limitat a controlar que no passés res durant el temps que els patis estaven oberts.

Segons ha explicat l'alcalde, Jaume Torramadé, els patis començaran a obrir-se a partir d'aquesta setmana. Segons ha previst el consistori, participaran en el projecte les cinc escoles estaran obertes també al migdia de manera rotatòria, cadascuna dos dies per setmana. En aquesta franja horària, els nens que es queden a dinar a l'escola i els que no ho fan compartiran l'espai de joc.

En el cas de les tardes i els caps de setmana, el consistori ha escollit tres centres que estan distribuïts a diferents punts de la ciutat. D'aquesta manera, s'ha decidit obrir el pati de l'escola la Farga -al sector centre- el del CEIP El Pla -pròxim a la zona esportiva i el centre comercial- i el Mas Masó, a la zona est. Els monitors que l'ajuntament ha contractat per aquest programa tenen la missió no només de vigilar -com passava amb el projecte 'Patis Oberts'- sinó que han d'organitzar activitats relacionades amb diversos esports.

A més, els caps de setmana, està previst que s'organitzin sortides per conèixer algunes entitats del poble i d'altres equipaments municipals. Segons ha explicat el regidor d'Educació i Cultura, Robert Fàbregas, l'objectiu del programa és que els joves que no fan cap esport ni activitat extraescolar puguin acostar-se a la pràctica de diferents disciplines i també s'impliquin amb les entitats del municipi.

L'alcalde, Jaume Torramadé, ha afirmat que és una "necessitat" reemprendre aquest programa i potenciar-lo. "Podem fer veure que no tenim un problema o podem ser realistes i afrontar-lo", ha afirmat. Tots els menors que facin ús de les activitats que s'organitzin a les escoles fora d'hores lectives necessitaran portar una autorització dels pares. En l'escrit, quedarà recollit que els monitors es faran responsables dels menors només dins els patis. Totes les activitats del programa són gratuïtes.