Francesc-Francisco Busquets: 'Un animal polític com jo no es desvincularà de la política'

Aquest diumenge és el seu últim dia com a subdelegat del govern estatal a Girona

Francesc Francisco-Busquets, llicenciat en filologia anglesa, professor del institut Montilivi de Girona, traductor i polític de l'Ajuntament de Girona és des d'avui, l'exsubdelegat del govern de l'estat espanyol a Girona. Avui, Busquets es jubila després de vuit anys de servei a la subdelegació estatal. Busquets tenia previst posposar la seva jubilació fins a les eleccions generals previstes per aquesta primavera però, amb l'avançament de la data electoral, l'exsubdelegat va decidir demanar la jubilació aquest mes de febrer.

Francisco-Busquets destaca que durant els anys de servei ha intentat "agilitzar, rendibilitzar i apropar la administració" als ciutadans, un element que, segons l'exsubdelegat, es pot veure simbolitzat en la desaparició de les cues a l'oficina d'estrangeria.

Al mateix temps, Francisco-Busquets ha criticat el "greuge imperdonable" que suposa el no desdoblament de la N-II i ha remarcat que des de la subdelegació a Girona van "pressionar tot el necessari" perquè el projecte es portés endavant. Francisco-Busquets ha criticat que el Ministeri de Foment utilitzés la inversió realitzada en el tren d'alta velocitat com una justificació per no haver "invertit més" en el desdoblament. L'exsubdelegat ha detallat que, "el tren d'alta velocitat serà una gran inversió per als ciutadans gironins" tot i que "a hores d'ara la ciutadania no palpa els resultats i més aviat és una nosa que un guany".

Francisco-Busquets ha destacat que ell és "un animal polític" i que no es desvincularà d'aquest àmbit però no té previst ni vol arribar a un altre "càrrec de representació". Segons l'exsubdelegat, hi ha moltes altres formes de fer política que no són dins d'un "partit ni dins d'una institució". Francisco-Busquets també ha subratllat que desconeix qui serà el seu successor, a dia d'avui, el PP encara no ha donat a conèixer qui podria ocupar el càrrec subdelegat del govern estatal a Girona.