'Girona 10' emociona

S'han omplert 2.400 places hoteleres i servit més de 10.000 menús als visitants

Els encants turístics de Girona a baix cost han omplert la ciutat de visitants durant tot el cap de setmana. La campanya de màrqueting i promoció 'Girona 10' promoguda per l'Associació d'Hostaleria de Girona i Radial ha aconseguit omplir restaurants, comerços i hotels de la ciutat durant dos dies amb preus molt accessibles.

El gerent de l'Associació d'Hostaleria de Girona, Jesús Pastor, destaca que la campanya ha estat "un èxit rotund" que ha aportat molta vida als carrers del centre de Girona. Segons Pastor, la iniciativa és una mostra del model de turisme cultural que hauria de mantenir i potenciar la ciutat. Des de l'Associació subratllen que 'Girona 10' ha permès introduir la ciutat "dins l'imaginari col·lectiu turístic de l'estat espanyol" i ha provocat un gran impacte en els mitjans de comunicació i en l'àmbit empresarial. Una idea que comparteixen la majoria dels 200 establiments que s'han adherit a la campanya promocional.

Una gran acollida

Finalment la xifra de places que oferien els allotjaments de la ciutat s'ha enfilat fins a 2.400. L'Associació ha volgut premiar als turistes que no havien pogut entrar dins la campanya de 10 euros i havien reservat les seves places oferint-los els mateixos preus i les mateixes condicions. Pel que fa a la restauració, la previsió inicial de 8.000 menús s'ha quedat curta perquè molts dels restaurants han duplicat i triplicat els torns arribant a servir més de 10.000 menús. Fins i tot les visites guiades realitzades durant els dos dies del cap de setmana han superat totes les visites que s'havien portat a terme en l'últim semestre.

Segons el gerent de l'Associació, les dades obtingudes en l'àmbit de la restauració són "perfectament comparables" amb les xifres que s'acostumen a registrar durant el període de 'Temps de Flors'. No obstant això, Pastor destaca que les dades a nivell d'ocupació hotelera "són incomparables i molt positives".

70% de turistes de la demarcació de Barcelona

Segons l'Associació, el 70% dels visitants que han arribat aquest cap de setmana a Girona eren provinents de la demarcació de Barcelona i el 30% restant de les comarques gironines. L'Associació destaca que 'Girona 10' s'ha convertit en una festa del turisme de Girona, "una gran campanya de màrqueting" que "s'ha de repetir" però mantenint la seva originalitat i valor.

En l'àmbit del comerç, els establiments han valorat molt positivament els 100 vals de descompte de 10 euros, els descomptes del 10% i la 'nit de compres' que ha permès obrir les botigues des de les 10 del matí i fins a les 10 de la nit. Fins i tot, alguns dels comerços ha renovat les ofertes. És el cas de la botiga de Cal Rei, en la qual els seus propietaris han decidit que, en comptes de rebaixar els preus durant aquest cap de setmana, si els visitants compraven algun element avui podrien gaudir d'un descompte del 10% en la següent compra que fessin durant els propers quatre mesos.

I és que durant dos dies, tot ha girat entorn al número deu. El director i propietari de l'hotel Nord 1901, Lluís Ortet, ha destacat que la campanya ha mostrat que "Girona està viva i que els ciutadans estan units" per potenciar la població.

També els turistes i visitants que han recorregut els carrers de la ciutat durant aquest cap de setmana han valorat molt positivament la campanya de promoció. Els turistes han subratllat que la iniciativa permet descobrir tota una oferta cultural desconeguda o poc promocionada i permeten conèixer una ciutat amb "molt de potencial". Els visitants han demanat que la iniciativa no finalitzi aquest any.

La idea de 'Girona 10' va sorgir com una manera per celebrar que la revista National Geographic havia situat Girona i la Costa Brava com un dels llocs claus per passar-hi les vacances durant el 2012. L'Associació d'Hostaleria de Girona, entitat promotora de la campanya, ha comptat amb el suport de l'Ajuntament de Girona i del Patronat de Turisme per tirar endavant el projecte.