Visitants de fora de la demarcació es queden el 60% de les habitacions de la promoció 'Girona10'

Un grup de periodistes d'arreu de l'Estat visitarà la ciutat el cap de setmana del 14 i 15 de gener per fer difusió de l'acció turística

Els organitzadors de l'acció turística 'Girona10' han volgut fer aquest dijous una valoració més reposada dels resultats. Després que les més de 1.500 places hoteleres (el 40% del parc hoteler de la ciutat) s'esgotessin en només quinze minuts, els promotors asseguren que ha estat "tot un èxit". Davant algunes crítiques sobre els motors de cerca i la reserva d'habitacions, han promès millorar la informació i la gestió. Davant les opinions escèptiques entorn el ressò de l'acció més enllà de Girona també hi han volgut posar dades.

El president de l'Associació d'Hostaleria Girona-Radial, Xavier Nicolazzi, ha explicat que el 90% de les habitacions s'han reservat des de Catalunya i sis de cada deu persones que s'han fet amb una plaça hotelera són de fora de Girona. "Hi ha molta gent de Barcelona i rodalies però també de comarques de Tarragona i Lleida", ha assegurat Nicolazzi que entén, doncs, que han aconseguit l'objectiu que es marcaven de promocionar Girona arreu. A més, també ha afirmat que els gironins que han reservat habitacions ho han fet, sobretot, per fer regals a amics o família de fora de la ciutat.

D'altra banda, també ha destacat el ressò que l'acció ha tingut fora de Catalunya i, prova d'això, ha dit que televisions d'àmbit estatal estan demanat visitar la ciutat ja aquesta setmana per explicar la promoció i també passar el cap de setmana del 14 i 15 de gener a Girona per fer reportatges sobre com es desenvolupa el què han batejat com 'Girona10', que ofereix menús a 10 euros, visites guiades gratuïtes i descomptes a botigues i al mercat municipal. La pròpia associació ha convidat una quinzena de periodistes d'arreu de l'Estat aquell cap de setmana perquè facin reportatges sobre l'acció turística i sobre els atractius de la ciutat.

Davant la gran acollida de la iniciativa, els organitzadors es plantegen repetir l'experiència -encara no han garantit que amb el mateix format i preu- l'any vinent. Segons dades de l'Associació d'Hostaleria, algunes webs, com la de www.destigirona.com, han passat de tenir unes 600 visites diàries a superar les 17.000 el passat dimecres.