Andrea Motis enlluerna de nou Girona amb la seva veu el dia del seu retorn

L’actuació que s’emmarcava dins el calendari d’actuacions del Sunset Jazz Club, presentava el cartell d’entrades exhaurides des de feia dies

Puntuals com un rellotge, el trio barceloní format per Andrea Motis, Joan Chamorro al saxo i contrabaix i en aquesta ocasió Ignasi Terraza al piano, va pujar a l’escenari d’un Sunset Jazz Club totalment abarrotat i expectant davant l’actuació de la jove promesa del jazz actual que es trobava ahir a la nit a la ciutat de Girona. El públic que mitja hora abans de l’inici de l’actuació ja esperava pacient ocupant les seves localitats, va aplaudir amb èmfasi cada una de les cançons interpretades pel trio. I no és d’extranyar: Chamorro, Terraza i Motis van demostrar ahir perquè són una de les formacions amb més demanda dins el panorama musical jazzístic del pais.

L’actuació d’una hora i mitja de durada va fer un repàs a algunes de les cançons més conegudes de la història del jazz i que es troben recollides al primer llarga durada de la jove Andrea Motis acompanyada pel seu mestre i descobridor Joan Chamorro. L’àlbum que porta per nom "Joan Chamorro presenta Andrea Motis" és un homenatge als grans temes mundials d’aquest estil musical aquesta vegada però interpretades amb la veu de la jove barcelonina. Algunes de les peces interpretades de forma brillant ahir a la nit a Girona van ser les conegudes "Dream a little dream of me", "My baby just cares for me", "Basin street blues", "I can’t believe you’re in love with me", "One day your prince will come", "Lousiana Fairy Tale" o l’animada "L.O.V.E" que va fer moure un públic entregat davant tal mostra de qualitat musical.

El colofó final va venir de la mà de les tres últimes cançons interpretades amb una delicadesa exquisida. Ni més ni menys que "Love is here to stay", el conegut "Moon River" interpretat per Audrey Hepburn a "Esmorzar amb diamants" i la demanada pel públic "Hallelujah" de Leonard Cohen que tot i que Chamorro va voler excusar-se prèviament assegurant que mai abans l’havien tocat amb la formació que hi havia dalt l’escenari, va provocar el moment més especial de la nit on una vegada més la perfecció en l’execució de la peça va fer palès el gran talent que hi ha amagat dins aquest conjunt: tota una cirereta pel pastís per un públic que sortia entusiasmat del local.

No hi ha dubte que estem presenciant l’enlairament imparable d’una estrella que aviat brillarà entre els més grans. Darrera una noia que a primer cop d’ull sembla tímida i fràgil s’hi amaga tot un diamant en brut que amb la seva veu i la seva virtuositat a l’hora de tocar el saxo i la trompeta està ja acostumada a enamorar al públic que té davant i a una crítica que l’acabarà alçant al punt més alt del panorama musical.

Avui a la nit hi ha programada una segona actuació amb Josep Traver a la guitarra en el lloc de Ignasi Terraza, al mateix Sunset Jazz Club de Girona. Tot i que les localitats estan també exhaurides, els organitzadors aconsellen acostar-se al local abans del concert per la possibilitat de qualsevol anul·lació.

(*Aquest article ha estat realitzat per una estudiant en pràctiques de la UdG)