L'ERO al 'Punt Avui' acomiadarà un mínim de 49 treballadors amb 20 dies per any treballat

La llista definitiva d'acomiadats es farà pública dimecres vinent al matí

El problema de les diferències salarials s'origina quan el Grup Hermes compra el diari 'Avui' amb els seus treballadors, amb un nivell de sous més elevat que el dels treballadors d''El Punt'.

Ara, però, els responsables d'ambdues empreses accepten rebaixar a gairebé la meitat el nombre d'acomiadats que plantejaven inicialment, sempre i quan els treballadors de l'antic 'Avui' es rebaixin el sou al nivell dels seus companys de l'antic 'Punt'.

Dimecres a la matinada, representants de les empreses i dels treballadors arribaven a un preacord que establia aquests extrems. El preacord ha estat ratificat en assemblea pels treballadors dijous al matí a la seu del Grup Hermes, a Girona, i dijous a la tarda a la seu de la CCC, a Barcelona.

En un principi, s'obre un termini per acollir-se de forma voluntària als acomiadaments. El mínim marcat per l'empresa és de 41 treballadors del Grup Hermes i 8 de la CCC. De màxim no se n'estableix. Qualsevol treballador de la CCC que no accepti rebaixar-se el sou, anirà automàticament a la llista.

El termini de baixes voluntàries acaba dimarts de la setmana vinent. Si no s'arriba al mínim previst, el Grup Hermes i la CCC faran la seva llista, que es donarà a conèixer dimecres vinent al matí.

Els treballadors acomiadats rebran una indemnització de 20 dies per any treballat amb un topall de dotze mensualitats. És el mínim que marca la llei.