Adif reposa el mig quilòmetre de cable de fibra òptica que uns lladres han arrencat

El robatori ha deixat sense cobertura milers d'usuaris de les companyies Orange i Vodafone

El robatori de cable va tenir lloc aquest dimecres a la tarda. Els lladres van accedir a l'estesa de fibra òptica que hi ha al costat de la via del tren, van serrar el cable en tres punts diferents i en van arrencar prop de mig quilòmetre. El robatori va tenir lloc entre Celrà i Girona.

El robatori va provocar nombroses incidències a milers d'usuaris de les companyies Orange i Vodafone, que es van quedar sense cobertura de telèfon. A més, també hi va haver problemes en línies d'adsl.

Durant aquest matí i part de la tarda els tècnics han treballat per reposar l'estesa de cable de fibra òptica. Es dóna la circumstància que els lladres han deixat bona part del cable robat al mateix lloc. I és que, a diferència del coure -que es paga bé al mercat negre- la fibra òptica té poc valor.

A dos quarts de tres, els tècnics d'Adif han donat per reparada la incidència i revisada la infraestructura. L'administrador d'infraestructures està valorant ara els danys i demà al matí mateix preveu presentar una denúncia davant dels Mossos d'Esquadra.