La manca de cobertura de mòbil a la província es deu a un robatori de fibra òptica, segons Adif

L'empresa gestiona la instal·lació que dóna servei a Orange i Vodafone i a altres companyies

Segons Adif els robatoris s'han produït al tram del tub entre Celrà i Girona, tot i que han comprovat que hi ha incidències en altres indrets. Aquest dijous al matí tècnics d'Adif estan revisant tot el traçat per quantificar els danys. De la mateixa manera, altres tècnics reposen el cable que falta.

Han comprovat que hi ha talls en trams de 400 metres en diverses zones. De moment des d'Adif no aventuren cap data de restabliment del servei, ja que es desconeix quans trams afectats hi pot haver.

El que sí es preveu és tenir enllestida aquest divendres la valoració de danys. Després, Adif preveu presentar la denúncia corresponent. De la mateixa manera, des de la companyia s'ha explicat que contactaran amb els Mossos d'Esquadra per sol·licitar-los ajuda per vigilar la línia, amb l'objectiu d'evitar noves situacions com la que encara ara té usuaris de telefonia mòbil sense cobertura.

Amb tot, també ha pogut saber que a banda d'usuaris de telefonia mòbil també hi hauria afectats usuaris de línies adsl, per bé que hi ha algunes de les zones afectades on ja s'ha recuperat el servei. De fet, des d'Orange han explicat que en el seu cas concret només hi ha hagut usuaris de mòbil afectats, i que durant la matinada s'ha aconseguit resoldre el gruix de la incidència.