Ryanair i la Generalitat firmen l'acord per oferir 19 rutes noves des de Girona

A partir de la primavera es recuperaran els vols a Madrid

Amb aquest retorn de l'activitat a Girona, Ryanair operarà gairebé un 30% més de rutes que a l'estiu passat. "Vam arribar a tenir un nombre de rutes superior des de Girona, però llavors no teníem tantes operacions des del Prat. No sabem quan es recuperarà aquest nivell d'activitat a Girona", ha reconegut Cawley. A més, Ryanair tornarà operar a partir de l'estiu amb nou avions des de Vilobí d'Onyar, en comptes dels quatre que té ara, i espera que l'activitat de la companyia doni feina de manera directa i induïda a 3.000 persones a l'aeroport i la demarcació de Girona.

A banda de la ruta de Girona a Madrid, que funcionarà cada dia amb un vol al matí i un al vespre, Ryanair també oferirà quatre freqüències setmanals amb destinació a Eivissa. Fora del mercat domèstic, l'aerolínia irlandesa operarà rutes entre Girona i 17 noves destinacions: Dusseldorf, Aarhus (Dinamarca), Turku (Finlàndia), Poitiers (França), Tesalònica (Grècia), Cork i Knock (Irlanda), Cagliari i Perugia (Itàlia), Nador (Marroc), Bydgoszcz, Cracòvia i Gdansk (Polònia), Doncaster (Regne Unit), Skeleftea, Malmo i Estocolm (Suècia).

Cawley ha destacat especialment la creació de noves rutes amb els països escandinaus, que representen un "mercat emergent" per al turisme de la Costa Brava. Totes les noves rutes de Ryanari des de Girona es podran adquirir a partir de l'11 de gener i començaran a funcionar entre el 25 de març i el 6 d'abril de 2012. Per celebrar la nova expansió de Ryanair, la companyia ha posat a la venda fins aquest dijous un milió de places per volar a 1.000 destinacions europees a 9,99 euros.