La UGT denuncia que Lesma contracta treballadors temporals mentre està aplicant un ERO

L'empresa va fer fora deu treballadors de l'Aeroport de Girona i ha reduït un 35% la jornada a deu empleats més

El sindicat ha denunciat davant la Inspecció de Treball la situació que es viu a l'Aeroport de Girona perquè, segons assegura, mentre hi ha vigent un ERO s'ha començat a contractar personal a través d'empreses de treball temporal. La UGT recorda en un comunicat que en el moment de la negociació de l'ERO, el passat mes de novembre, el sincicat ja va manifestar que la situació era "conjuntural" i que era millor aplicar un ERO temporal i no fer fora ningú perquè l'activitat es recuperaria de cara a la temporada d'estiu.

Ara, mesos després, la UGT argumenta que el temps els ha donat la raó perquè Ryanair ha anunciat que, després d'arribar a un acord amb les administracions per mantenir-se cinc anys més a Girona i augmentar l'activitat, es recupera el nombre de vols i augmenta també el volum de feina a Lesma.

D'altra banda, la UGT ha guanyat les eleccions sindicals celebrades a Lesma, on ha obtingut la totalitat de la representació. Tanmateix, el sindicat ha demanat repetir el procés electoral ja que, segons assegura en un comunicat, l'empresa va impedir que es presentés el treballador que havia de ser el cap de llista. Lesma va acomiadar el candidat de la UGT -que va ser un dels acomiadats amb l'ERO del novembre i que, segons el sindicat, havia estat una de les cares més visibles en les reclamacions sindicals-just abans del procés electoral "per evitar que fos elegit delegat per la resta de la plantilla". Els serveis jurídics de la UGT ja han presentat demanda sol·licitant la nul·litat de l'acomiadament i han sol·licitat repetir les eleccions.