Els caçadors gironins atribueixen a un cas aïllat la mort del jove a Maià durant una batuda

La Federació de Caça de Girona demana que les persones que freqüentin boscos es posin roba d'alta visibilitat per evitar accidents

Els caçadors gironins lamenten l'accident mortal i ho atribueixen al fet que era una persona aliena a la batuda i per tant "era molt difícil de controlar". Segons Dilmé, es van seguir els controls de seguretat establerts i per tant es va delimitar amb les corresponents plaques per advertir del perill però res feia pensar que hi pogués haver algú a la zona.

Tot i això, reconeix que es podria tractar d'un "error humà", en el sentit que el caçador disparés sense veure amb claredat que es tractava d'un animal el que hi havia darrere els matolls, però caldrà veure els resultats de la investigació. Per altra banda, continuaran treballant amb la seguretat entre els seus membres per evitar que incidents com aquest es puguin repetir però per això també demanen als usuaris dels boscos que vesteixin amb roba d'alta visibilitat com fan els mateixos caçadors per evitar accidents.

Així mateix, recorden que els senyals s'han de respectar i per tant demanen a tots aquells que vegin plaques que alerten d'una batuda que se n'allunyin. "Estem d'acord amb la convivència de tots els usuaris dels boscos, simplement es tracta que ens anem respectant", conclou Dilmé.

L'accident de diumenge

El jove mort, de 24 anys i veí de Figueres, va morir ahir al matí mentre buscava fruites del bosc i boix darrere uns matolls a Maià de Montcal (Garrotxa). Al mateix lloc hi havia una batuda de senglars. Un caçador va veure moviment darrere d'uns matolls i va disparat, pensant-se que es tractava d'un animal. Malauradament, el tret va impactar contra el noi i va ser letal. El caçador, de 61 anys i veí de Besalú, va ser detingut per homicidi imprudent i, hores més tard, va quedar en llibertat. Ara, caldrà veure si el jutge li imputa finalment un delicte per disparar sense veure carament la presa. L'home va donar negatiu en la prova d'alcoholèmia.