Mor un home a Maià de Montcal en rebre el tret d'un caçador que l'ha confós amb un senglar

Els mateixos caçadors han donat l'avís dels fets · L'autor del tret, veí de Besalú, ja es troba detingut

El caçador que ha disparat sense voler al jove de Figueres formava part d'un grup de caçadors que feien una batuda contra porcs senglars. Els mateixos membres del grup han alertat els Mossos d'Esquadra després del tràgic accident, que ha passat al voltant de dos quarts de deu del matí. Els fets s'han produït a la zona nord del Clot de Can Travé en direcció a la Mare de Déu del món, en un indret amb una densa quantitat de sotabosc.

L'alcalde de Maià de Montcal, Joan Gainza, ha explicat que el caçador és un empresari del ram de la construcció molt conegut a Besalú. Segons el batlle, el caçador ha disparat un tret accidentalment amb la desgràcia que ha mort el jove, de nacionalitat marroquina, mentre recollia matolls de boix i fruites del bosc acompanyat dues persones més. Els Mossos d'Esquadra han explicat que els dos companys de la víctima han fugit del lloc dels fets.

El responsable de la mort del jove ha estat detingut per la policia catalana acusat d'un delicte d'homicidi imprudent. No obstant això, a primera hora de la tarda ha quedat en llibertat, després d'haver prestat declaració.

El detingut, Joan B. S., de 61 anys d'edat, tenia permís d'armes, totes les autoritzacions corresponents i ha donat negatiu al test d'alcoholèmia. Ara, el jutge haurà de decidir si li imputa un delicte d'homicidi imprudent per haver disparat sense veure clarament la presa.

  • L'alcalde de Maià de Montcal explica com s'han produït els fets © ACN