Fecasarm proposa fer els concerts de barraques de Girona a porta tancada i pagant entrada

També vol prohibir l'accés a menors de 16 anys i acabar les actuacions a l'1 de la matinada

La Federació Catalana d'Associacions d'Activitats Recreatives Musicals (FECASARM) ha avançat avui que té previst reunir-se amb l'Ajuntament de Girona per proposar un nou model de barraques de cares a les Fires de Sant Narcís d'aquest 2020.

Entre les principals propostes en destaca que volen fer pagar entrada ja que d'aquesta manera "es podrien portar artistes d'alt nivell o algun DJ internacional".  En segon lloc també veuen bé fer-ho en un recinte "tancat i controlat" per a poder fer un millor seguiment de l'accés i garantir-ne la seguretat, prohibint l'entrada a menors de 16 anys i evitar botellons. Els majors de 18 anys anirien identificats amb una polsera per poder accedir a les begudes alcohòliques.

Pel que fa a l'horari FECASARM proposa que acabin els concerts a la una de la matinada com a molt tard. Expliquen que "tancar a les 4 de la matinada -com fins ara tenia lloc- no beneficia a ningú i perjudica greument als locals d'oci nocturn de la ciutat que ja funcionen amb el mateix horari". Al seu entendre els concerts haurien de començar a les sis de la tarda els caps de setmana per acabar a la una de la matinada i entre setmana donar inici a les nou del vespre i finalitzar a les dotze de la matinada. Tot plegat perquè així entenen beneficiarà als restauradors i propietaris dels locals d'oci nocturn.

Respecte a la qualitat musical la federació demana més varietat musical i concerts a diari; "seria bo hi hagués concerts tots els dies ja que els diumenges, dilluns, dimarts i dimecres les barraques no han funcionat mai. La seva manera seria la de fer nits temàtiques; "dilluns rock català, dimarts rock espanyol, dimecres reggeaton, dijous música electrònica,etc..".

FECASARM encara no ha avançat quina és la data escollida per a la trobada amb el consistori.