Els pressupostos participats de Lloret de Mar compten amb 1 MEUR

Es dividiran en projectes de barri i globals de municipi

L'Ajuntament de Lloret de Mar va celebrar ahir el Consell Veïnal amb els representants dels barris i dels diferents grups polítics i es varen donar a conèixer les principals característiques dels Pressupostos Participats 2020.

Aquesta trobada va ser el tret de sortida de la quarta edició dels Pressupostos Participats, que tenen com a principal novetat el milió d’euros de pressupost, que es dividirà en dues tipologies de projectes: un de global de municipi per un valor de 500.000 euros, i un per a projectes de barri de 500.000 euros amb uns imports assignats per a cadascun, segons uns criteris de ponderació. En paraules de l’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat: “Amb aquesta nova modalitat de Pressupostos Participats, que a partir d’ara ja tindran caràcter bianual, incorporem el projecte global de municipi, que ens permet tenir una visió més transformadora i ambiciosa, complementant-ho amb propostes per cada barri o zona”.

Del 10 de febrer al 8 de març es podran entrar les propostes en línia i després de la seva validació i priorització, es podran votar a partir del 2 fins al 30 de juny. En total es prioritzaran per a aquesta votació: 6 projectes globals de municipi i 3 per a cadascun dels barris o zones, i cada ciutadà i ciutadana podrà votar 1 projecte de municipi i 1 del seu barri. Enguany també podran votar totes les persones empadronades a Lloret de Mar a partir de 16 anys i les no empadronades que tinguin un IBI residencial i que es registrin prèviament per votar. Lara Torres, regidora de Participació Ciutadana, remarca que “durant tot el procés es combinen diferents estratègies de participació com l’assemblea veïnal de retorn o les taules de debats de priorització de projectes per fomentar aquesta participació activa ciutadana”.

Pel que fa als projectes dels darrers anys, del 2016 n’hi ha 18 d’executats de 19; del 2017, 17 de 24 i el del 2018, que va ser un projecte únic d’instal·lació de càmeres de videovigilància, està en fase de licitació.