Enxampats al comprar aparells de telefonia valorats en 3.000 € fent servir documents falsos

Els dos detinguts van presentar un DNI, nòmines i una fotocòpia d'una llibreta a les caixeres d'uns grans magatzems de Girona

Els fets van tenir lloc ahir pels voltants d'un quart de cinc de la tarda. Els responsables d'un dels grans magatzems del Mas Gri van trucar a la Policia Municipal, perquè sospitaven que dos clients volien pagar diversos aparells amb documents falsos.

Es tractava d'un jove de 35 anys, Amarjit S., veí de Girona, i d'un menor d'edat. Ells dos havien anat a caixa carregats amb diversos aparells de telefonia, la factura dels quals pujava a 3.000 euros. Quan va arribar l'hora de pagar, els dos detinguts van mostrar a les caixeres diversos documents que les van fer sospitar.

En concret, els hi van ensenyar un DNI a nom d'una altra persona, fotocòpies d'una llibreta d'estalvis i diverses nòmines fetes de forma força matussera, que tenien diverses mancances. Quan la patrulla d'agents va arribar als grans magatzems, després de diverses gestions, van poder comprovar que tota aquesta documentació era falsa.

A més, a dins d'una bossa, el menor portava el contracte de compra d'un aparell de telefonia -fet en un altre establiment- i fulls de nòmina d'una empresa, a nom de la persona a qui havien usurpat la identitat, amb dades d'antiguitat diferents i signatures modificades.

Per tot plegat, els agents de la Policia Municipal de Girona van detenir els dos homes per tres delictes. Un de falsificació de document públic, un altre d'usurpació d'estat civil i un tercer d'estafa.