El sector agroalimentari gironí, el que més oportunitats de negoci pot tenir a la Xina

Aquest sector és un dels que més interès han mostrat des d'Orient

Entre els consells que el ponent ha donat destaca conèixer bé els interlocutors en l'àmbit personal i fora del treball abans de plantejar els negocis. 'Sempre cal guanyar-se abans la confiança dels interlocutors per fer després els negocis', ha afirmat. Un altre dels consells és no intentar mai vendre un producte acabat sinó intentar exportar la tecnologia perquè siguin els propis xinesos qui fabriquin el producte. 'Els xinesos estan interessats en buscar les millors tecnologies arreu del món per poder després fabricar ells al seu país qualsevol producte', ha afirmat Mozas que ha posat com exemple l'interès que tenen els xinesos en importar la tecnologia per aconseguir la qualitat de les maduixes de Huelva o dels cultius d'hivernacles d'Almeria.

Mozas ha indicat que el sector agroalimentari, per tant, és un dels àmbits econòmics amb més interès per part dels xinesos. Per això, la voluntat de la jornada organitzada per la Cambra és acostar als empresaris gironins les característiques dels xinesos i quina és la millor manera de fer negocis amb ells. 'Xina serà el motor econòmic del món i no podem quedar-ne al marge', ha animat Mozas als empresaris.

El director de postvenda d'Iveco ha destacat també que la Xina és un país amb una mà d'obra molt barata i sense límits de jornada laboral, el que fa que sigui un país on es fabrica 'molt i de tot'. La jornada s'ha celebrat a l'Auditori Jaume Casademont del Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona.
  • Mozas recomana conèixer abans personalment els interlocutors i guanyar-se la seva confiança abans de parlar de negocis (ACN)