Josep Delgado del Girona FC, imputat per frau fiscal, dóna la cara després de vuit mesos

Haurà de declarar com imputat el proper dia 3 de gener davant de l'Audiència Nacional

"No estava desaparegut", ha afirmat Josep Delgado en la roda de premsa que ha realitzat aquest vespre acompanyat del seu advocat, Carles Monguilod. L'home, conegut per ser el principal accionista del Girona FC i propietari del club, ha reivindicat que no té cap mena de vinculació amb el club de futbol i ha destacat que mai ha estat el principal accionista del club com tampoc el seu propietari.

"Només he estat l'ideòleg de 'Tots som Girona'", ha assegurat Delgado. Segons l'imputat, "els altres càrrecs i denominacions" van ser posats per part de "la premsa" de forma incorrecta ara fa cosa d'un any. Al mateix temps, Delgado, ha negat que, durant aquest temps, hagi mantingut reunions o contacte amb els responsables del club de futbol gironí.

Fora de l'Estat per "negocis i vacances"

Josep Delgado ha justificat la seva absència de vuit mesos (des de que es va conèixer la seva imputació en un delicte de frau fiscal) assegurant que havia estat "de vacances i de negocis a diversos països com el Congo", on té vinculacions empresarials. No obstant això, l'imputat ha detallat que "trobava a faltar la família i Girona" i ha assegurat que la primera cosa que ha fet quan ha arribat a la ciutat ha estat anar a veure "les seves filles i familiars". Delgado ha reiterat que, durant aquests mesos, ell "no havia fugit" i ha reivindicat que no ha fet "cap mena de frau ni a Polònia ni a cap altre país".

En referència a la imputació d'un delicte de frau tributari per un jutjat d'instrucció de Polònia, l'advocat de Delgado, Carles Monguilod, ha detallat que l'imputat va ser citat com a testimoni en un judici i que, per negocis, no es va poder personar. A partir d'aquí, el jutjat polonès va ordenar una ordre de recerca i captura d'àmbit internacional.

Monguilod ha reiterat que Delgado "no havia desaparegut" sinó que estava "treballant en la causa" perquè és "un procés llarg i amb dificultats per les diferències legislatives" entre l'estat espanyol i el polonès. Una d'aquestes diferències és que, tal i com ha detallat Carles Monguilod, la causa està lligada a un "secret de sumari" que no permet saber "el contingut real" de la causa penal ni "el procediment dels fets".

Delgado declararà el proper 3 de gener davant l'Audiència Nacional

Monguilod ha explicat que el 16 de desembre es va rebre un correu en el que es citava Delgado a declarar el dia 3 de gener davant l'Audiència Nacional. No obstant això, tot i que no havia de comparèixer fins aquesta data, Josep Delgado va decidir reaparèixer i presentar-se avui a Madrid per "demostrar que no fugia" i que "es posava en mans de la justícia espanyola". La seva presència a l'Audiència però, no l'eximeix de la seva assistència el proper dia 3 de gener per declarar sobre la seva imputació en el cas de frau fiscal.

Josep Delgado és propietari de l'empresa MRA Group - amb seus a Alemanya i Girona- dedicada a la compra venda de metalls i minerals tant a Europa com a l'Àfrica, Orient Mitjà i Àsia. A Polònia, ha explicat, que hi comprava alguns metalls.