Demanen set anys i mig de presó per una noia per tocar el piano a casa

Una veïna de Puigcerdà es va queixar durant anys que la "contaminació acústica" li causava angoixa

Laia M.H. serà jutjada per un delicte contra el medi ambient per contaminació acústica i un altre de lesions psíquiques. Els seus pares estan acusats com a cooperadors necessaris. Tots tres s'enfronten a set anys i mig de presó i a indemnitzacions que superen els 20.000 euros, perquè la veïna Sonia B.F., que vivia just al pis de sobre, al carrer Claustre, va patir pertorbació de la intimitat i la tranquil·litat, lesions psíquiques consistents en trastorn adaptatiu amb símptomes d'angoixa reactiva al so del piano, alteració del son, pànic, sentiment d'impotència i indefensió, hipervigilància, irritació, susceptibilitat i problemes en l'embaràs. Va haver de rebre tractament psicològic i psiquiàtric i va estar de baixa gairebé mig any.

A més, la fiscalia demana que s'inhabiliti la jove per treballar en cap ofici relacionat amb els pianos.

Segons publica 'La Vanguardia', Laia M.H., nascuda l'any 1985, va estudiar música a Manresa i després al Conservatori del Liceu. Ara compagina els estudis amb actuacions i gires.

Quan la veïna va començar a queixar-se es van fer diversos anàlisis sonomètrics, donant valors, en diverses zones de la casa i moments del dia d'entre 39,4 i 49,8 decibels, quan el màxim permès són 30.

El març del 2006, la veïna va denunciar la situació a l'Ajuntament de Puigcerdà, que va demanar fins a quatre vegades fins el febrer del 2007 que el soroll acabés o que s'insonoritzés l'habitació.

La família de la pianista no va fer-ne cas fins el juliol del 2008, quan es van traslladar a una altra casa, més aïllada. La veïna va marxar temporalment del pis entre novembre del 2007 i juny del 2008.