Un company de l'olotí desaparegut a Haití: Estava molt acostumat a viatjar per feina i a trobar-se amb dificultats

Els companys de feina del desaparegut han distribuït la fotografia del desaparegut a les autoritats

Xavier Rabat no té familiars directes i van ser els seus amics i companys de feina que van donar l'alerta de la seva desaparició, en conèixer la devastació soferta a Haití, on ell es trobava de vacances. 'En sentir les primeres informacions que deien que no hi havia turistes, vam tenir por que es quedés sense recerca' i per això de seguida van avisar al Ministeri d'Exteriors perquè en tinguessin coneixement. Posteriorment es va donar l'alerta a totes les institucions i actualment ja es troba a la llista de desapareguts.

Els companys sabien de segur que era allà perquè el 8 de gener els havia enviat un SMS on els comunicava que estava a punt d'agafar un avió, des de Mèxic, en direcció Port-au-Prince, on anava a passar les vacances per trobar-se amb una amiga. La seva intenció era anar a Pationville, a uns cinc quilòmetres de la capital. Aquest va ser l'última notícia que en van tenir i des de llavors estan a l'espera.

Un dels seus amics assegura que cada vegada que li sona el mòbil 'el cor li fa un salt', perquè és el número que va donar a les autoritats per donar l'alerta de la seva desaparició. Des de llavors, no han parat de moure's i han distribuït la seva foto per si pot ser d'utilitat. 'Estem fent tot el que podem perquè el trobin'.

Una de les coses que els anima és que era una persona que estava molt habituada a viatjar per tot el món i a trobar-se amb dificultats, expliquen els seus companys, i confien que, si està bé, trobarà la manera de donar senyals. D'altres persones de l'empresa assenyalaven, 'coneixent-lo, segur que està allà donant un cop de mà si pot'. Els veïns del barri estan seguint les notícies amb molt d'interès. Els propietaris d'un bar a tocar de casa seva recordaven aquest divendres com justament el dia abans de marxar cap allà havia anat a comprar tabac i els havia explicat que se n'anava a Haití a passar uns dies de vacances.

A l'Ajuntament de la població estan també molt a l'expectativa i en contacte amb les autoritats espanyoles per si hi ha alguna novetat. 'Estem en una situació d'incertesa', afirmava aquest divendres l'alcalde Lluís Sacrest. Són conscients que davant la dramàtica situació que pateix el país, es fa difícil la seva localització i a hores d'ara es desconeix encara si es troba entre els damnificats o si resta desaparegut. 'Estem a l'expectativa i anciosos per saber la seva situació per poder emprendre les accions necessàries'.
  • Lluís Sacrest, alcalde d'Olot, afirma que la situació actual és d'incertesa i que no es tenen notícies de Xavier Rabat a Haití