Fecasarm es personarà com a acusació popular en l'apunyalament mortal de Figueres

L'associació demanarà a Interior fer una campanya conjunta per conscienciar que ningú porti armes per sortir de nit

L'associació defensa que "el local va actuar correctament atès que, quan va veure que es podia produir una baralla a l'exterior del local, el seu personal de seguretat va alertar els Mossos d'Esquadra, els quals no van arribar a temps d'evitar el tràgic succés", ha explicat en un comunicat.

A més, la Fecasarm demanarà al Departament d'Interior l'execució, conjuntament amb el sector, de campanyes de conscienciació que persegueixin l'objectiu d'evitar que la gent porti armes per sortir de nit. "És evident que si a l'autor d'uns fets com aquest li pot ser imposada una pena de fins a 15 anys de presó, aquest argument pot ser perfectament vàlid com a element dissuasori en el marc d'una campanya de conscienciació que traurà les ganes de sortir armat a aquells que tinguin la intenció algun dia de fer-ho", diu l'associació en el comunicat.

En aquest sentit, la Fecasarm ja ha executat a Catalunya amb diferents ajuntaments catalans més de 65 campanyes de civisme, conscienciació i seguretat els darrers 6 anys. L'associació "no està disposada a que uns quants indesitjables li llencin per terra tota la feina feta en defensa de la imatge i prestigi del sector de l'oci català", explica en el text enviat als mitjans.