Ferits tres snowboarders al provocar un allau esquiant fora pistes a la Masella

Els esquiadors no han respectat les senyalitzacions i dos han resultat ferits lleus i l'altre greu

Els Bombers de la Generalitat han estat alertats al voltant de les 12:20h d'una allau a una zona de fora pistes, al sector de Coma Pregona, dins les instal·lacions de l'estació d'esquí de la Masella, a la Cerdanya.

L'allau ha afectat tres persones dues de les quals han pogut sortir pel seu propi peu i han resultat il·leses. La tercera persona ha quedat atrapada i ha estat rescatada pel personal dels serveis de rescat de les pistes de l'estació i per Bombers de la Generalitat. El ferit que ha resutltat molt greu arran de l'allau és Álvaro B. B., un veí de 26 anys de Bagà (Berguedà). Es troba ingressat a l'Hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona, on l'han traslladat amb helicòpter després de rescatar-lo de sota de la neu. Malgrat la gravetat del pronòstic, no es tem per la seva vida, segons han informat fonts del centre sanitari.

Fins al lloc de l'accident s'han desplaçat 5 dotacions terrestres i l'helicòpter dels Bombers amb personal del Grae (Grup d'Actuacions Especials) i un metge del Gem (Grup d'Emergències Mèdiques), a més de tres patrulles del cos de Mossos d'Esquadra i personal de l'estació d'esquí de la Masella. Cal recordar que la Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha activat a les 11:30h, la fase d'alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya (Procicat) pel risc d'allaus fort en alguns punts de muntanya.