Reparar els danys del temporal Gloria a les vies verdes de Girona costarà més d'1,15 MEUR

Les principals actuacions seran reconstruir el pont de la riera d'Osor

El Consorci de les Vies Verdes de Girona, organisme de la Diputació de Girona que gestiona rutes de senderisme i cicloturisme, ha quantificat els danys del Gloria en 1.155.800 euros. La borrasca va afectar les comarques gironines entre els dies 21 i 23 de gener. El desbordament del riu Ter el dia 24 per l’acumulació d’aigua del temporal han causat importants desperfectes a les vies verdes, especialment als municipis propers a rius i rieres.

Entre les principals obres de reparació hi ha la reconstrucció del pont d'Anglès-la Callera, que va col·lapsar pel trencament d'un pilar i refer la plataforma de la via del Pasteral que va desaparèixer amb les inundacions. També caldrà retirar terra, vorals i arbres arrossegats, especialment en punts com la Ruta del Ferro i del Carbó (Ripoll - Sant Joan de les Abadesses) i la Ruta del Carrilet I (Olot-Girona). La ruta Pirinexus també ha quedat malmesa en diversos punts, fins i tot tallada en trams del Baix Empordà i l’Alt Empordà. D'altra banda, també caldrà arranjar forats al ferm i reposar sauló en més de 20 quilòmetres al llarg de les rutes, i reposar esculleres i murs de contenció que van quedar desplaçats.

Segons informa el consorci, l'objectiu principal és garantir la seguretat dels usuaris a les diferents rutes. I per això ja s'està informant per les xarxes socials i al web de Vies Verdes de Girona al màxim de detall possible d’aquestes afectacions. L’equip del consorci treballa per detectar el màxim d’incidències i s’ha començat a fer feina en bona part de les rutes. Es recomana planificar bé les sortides i ser molt prudents a l’hora de circular.