Verges xifra en més d'1,5 MEUR els desperfectes causats pel temporal Gloria

L'actuació més urgent és reconstruir tota la mota fins a Canet de la Tallada

L'ajuntament de Verges (Baix Empordà) xifra en més d'1,5 milions d'euros (MEUR) els desperfectes causats pel temporal Gloria. Aquesta valoració inclou tant els desperfectes ocasionats, com també la previsió de diferents actuacions per prevenir inundacions en un futur.

Els tècnics situen com a actuació més urgent, i també la que costarà més diners, reconstruir tota la mota de la part esquerra del municipi. La mota és l'estructura que frena les inundacions provocades per l'augment de cabal del Ter i evita que l'aigua arribi a zones poblades.

Durant els dies del temporal, sobretot la nit de dijous a divendres, la mota va cedir en alguns punts i la van haver de reforçar per contenir el desbordament. També caldrà reforçar l'altra part de la mota, arreglar les comportes i els marges del rec del molí i del rec de l'estany, i arranjar camins i escòrrecs de la zona inundada. L'ajuntament destaca que el temporal també ha afectat la zona del cementiri, que ha patit filtracions importants en la seva estructura, i l'accés a tota la zona del dipòsit de l'aigua.